Vad gör jag i skolan just nu?

Såhär kan det se ut när man programmerar i VHDL!

Hej!

Sist jag berättade om vilka kurser jag läser för tillfället var i julas då jag läste fysik och datastrukturer 🙂 . Nu har jag visserligen bara ett par läsveckor kvar av de kurser jag läser nu, men jag tänkte i alla fall berätta för er vilka dessa är!

Digital konstruktion: Hårdvara, hårdvara, hårdvara! En gång i veckan har vi labb då vi programmerar en del av en processor. Ett exempel på en processor är Intel Core i7 processorn som ni kanske har i laptopen! När labbarna är färdiga har man en färdig processor, vilket är rätt ballt! Vi programmerar i ett programmeringsspråk som heter VHDL. Utöver labbar och VHDL så går kursen ut på lite teori som är viktig!

Parallell programmering: Också i denna kurs har vi labbar, men inte lika många. Kursen går sammanfattningsvis på att lära sig programmera program där saker sker samtidigt. Ta som exempel vår första labb där vi skulle programmera ett program som låter två tåg gå samtidigt utan att krocka med varandra (se bilden nedan). Kul! I denna kurs labbar vi mest i Java, men också lite i ett språk som heter Erlang och som är helt nytt för mig. Utöver labbar så finns det en del teori – med parallella program tillkommer också många problem!

Utöver plugg så har vi i Rekryt jättemycket att se fram emot! 6 mars är det till exempel Chalmersdagen (KOM!! Det var just Chalmersdagen som fick mig att söka till Chalmers), och i slutet av månaden har vi vår besöksdag på data och IT!

Vi hörs snart igen ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *