Sök till DataTjejs styrelse eller projektgrupp 2019-2020!

Nu är det dags att söka till styrelsen i DataTjej eller projektgruppen för konferensen för kommande år! Nedan kan du läsa om vad de olika rollerna du kan nominera dig eller en vän till innebär. Samtliga nomineringar kommer att granskas och den tillsatta valberedningen kommer att kontakta nominerade för en intervju under våren.

Sista ansökningsdag är 25:e februari och tillträde sker 14:e april.

Vi ser fram emot din nominering!

Gör din anmälan direkt eller läs mer om posterna nedan.

Alla poster har ett nära samarbete med varandra, men även styrelsen samarbetar i nära hand med projektgruppen framförallt när det gäller företag, grafisk profil och marknadsföring av föreningen. Vi ser gärna att man är flera på vissa poster, både ledamöter och i projektmedlemmar för att underlätta arbetet.

Styrelsen

Ordförande

Ordförande är den person som är ytterst ansvarig för föreningen och de beslut som fattas i föreningen. I denna roll ska man leda och fördela arbetet, ansvara för att beslut som tagits på föreningens möten genomförts samt vid verksamhetsårets slut nedtecknar en verksamhetsberättelse. Det är ordförande som ska leda styrelsens verksamhet framåt och sammankallar även till styrelsemöte samt årsmöte. Som person bör ordförande vara lyhörd, våga ta tag i konflikter och fatta beslut. Ansök till denna givande roll och få chansen att träffa många nya människor du annars kanske aldrig hade mött!

Vice ordförande

Som ordförandes högra hand fungerar vice som ett bollplank och stöttepelare som även ska träda in vid ordförandens frånvaro. Vice ordförande kan även ha ett annat ansvarsområde beroende på uppgiftsfördelning och intresse, läs om mer uppgiftsfördelningen under rubriken Ledamot nedan.

Kassör

En kassör ansvarar för föreningens ekonomi och ska fortlöpande kontrollera föreningens räkenskaper och bokföring. Det kan vara bra om man tidigare har erfarenhet av kassörsuppdrag, men det är inget krav. Så om du gillar siffror och ekonomi ska du definitivt ansöka till att bli DataTjejs nästa kassör! En väsentlig roll som ingen kan klara sig utan i en förening!

Ledamot

Som ledamot kommer man ha en central roll i styrelsens dagliga arbete. Ledamöterna har ett eget eller delat ansvarsområde och dessa nomineras samtidigt som styrelseposterna. De olika ansvarsområdena är näringslivsansvarig, IT- och webbansvarig, medlemsansvarig, barn- och ungdomsansvarig, informationsansvarig samt suppleant. Näringslivsansvarig är en övergripande post som starkt kopplas till övriga ledamöter och kräver nära samarbete.

Näringslivsansvarig

Som näringslivsansvarig håller man kontakt med många företag och samarbetspartners. Denna roll innebär ansvaret att se till att det anordnas event med företag under året i alla städer som DataTjej är verksamma i. Rollen innebär också att ansvara för kontakten med de lokalt näringslivsansvariga som finns i alla DataTjejs verksamma städer. Vi ser gärna att man är två näringslivsansvariga som delar på ansvaret. Så om du gillar att ha kontakt med företag och anordna event är näringslivsansvarig definitivt en roll för dig!

IT- och webbansvarig

I denna roll hanterar man alla inloggningsuppgifter samt mailkonto för styrelsen och projektgruppen. Man har även ansvar för hemsidan och FTP-servern. Det kan vara en fördel att ha erfarenhet av HTML, php, wordpress och bildredigeringsprogram, men givetvis är det inte ett krav. Ansök till denna roll och lär dig ännu mer! Vi ser gärna att man är två IT- och webbansvariga som delar på ansvaret.

Medlemsansvarig

Att ha rollen som medlemsansvarig innebär att man ansvarar för alla medlemmar inom DataTjej. Detta genom att sköta mailkontakten med medlemmarna, svara på sociala medier-inlägg samt hantera medlemsregistret. Så om du gillar att ha nära kontakt med våra medlemmar så är detta något för dig!

Barn- och ungdomsansvarig

Den här rollen skapar event för yngre tjejer som är nyfikna på vad det finns för spännande områden inom IT. Denna roll var ny förra året, och vi vill givetvis fortsätta ha denna post i styrelsen!

Informationsansvarig

Som informationsansvarig ansvarar man för de sociala medier som DataTjej är aktiv i samt ser till att uppdatera information kring aktuella eller kommande event. Det är också denna roll som ansvarar för det grafiska. Vi ser gärna att man är två informationsansvariga som delar på ansvaret.

Suppleant

Suppleantens roll innebär att vara en del av styrelsens och föreningens arbete, men även ersätta den ordinarie ledamots frånvaro.

Projektgruppen (Konferens 2020 hålls i Linköping)

Observera att det är nödvändigt att sökande till projektgruppen kan närvara vid kick off, möten och dylikt i Linköping, samt att sökande är student.

Projektledare

Som projektledare är man ansvarig att leda arbetsprocessen för konferensen. Det är projektledarens roll att och stödja projektgruppen i sitt arbete och hålla kontakten med DataTjejs styrelse. Projektledaren bör klara av att ha många bollar i luften samt ha förmågan att se helhetsbilden och lösningar till problem som uppstår under projektets gång. Projektledaren för konferensens projektgrupp ingår i styrelsen som suppleant och delar även i deras styrelsemöten.

Vice projektledare

Denna roll innebär att dela ansvaret i konferensens arbetsprocess med projektledaren som man ska arbeta väldigt nära. Vice projektledare ska även träda in i projektledarens ställe vid frånvaro.

Ekonomiansvarig

Som ekonomiansvarig är man ansvarig för all ekonomi som cirkulerar innan, under och efter konferensen. Ekonomiansvarig lägger budgeten för hela konferensen och behandlar alla fakturor och avtal som skrivs på mellan företagen och konferensen. Tidigare erfarenhet inom ekonomi underlättar, men är inget krav för posten.

Deltagar- och logistikansvarig

Som deltagaransvarig är man ansvarig för att vara länken mellan deltagarna och konferensen. Deltagaransvarig sköter deltagarurvalet och för framförallt kommunikationen till deltagarna. Som logistikansvarig planerar man också all möjlig transport mellan lokaler och de olika platserna som besöks under konferensen.

Fika- och funktionärsansvarig

Som fikaansvarig organiserar och planerar man fikat och lunchen under konferensens dagar. I posten ligger även ansvaret att hantera de olika funktionärsposterna som behövs under konferensen.

Företagsansvarig

Som företagsansvarig sköter man all kontakt med företagen. Konferensen bygger på de olika sponsorerna som stödjer konferensens ändamål och det är företagsansvariga som arbetar med att hitta dessa. Det är även deras ansvar att bringa in de företag som håller föreläsningar och ställer ut på konferensens mässa. Vi ser gärna att man är flera företagsansvariga som delar på ansvaret.

Tryck- och kommunikationsansvarig

Som tryck- och kommunikationsansvarig sköter man hemsidan, sociala medier, marknadsföring och all tryckmaterial för konferensen. Huvudsaken är framförallt att man tycker det är roligt att vara kreativ, men tidigare kunskaper inom området är en fördel! Vi ser gärna att man är två tryck- och kommunikationsansvariga som delar på ansvaret.

Eventansvarig

Som eventansvarig planerar man de olika sittningarna och all underhållning som sker under konferensens kvällar. Kvällseventen är ytterligare ett sätt att knyta an nätverkande mellan deltagarna under festliga omständigheter och det är eventansvariga som planerar allt i minsta detalj. Vi ser gärna att man är flera eventansvariga som delar på ansvaret.

Har du några frågor? Skicka ett mejl till valberedningen@datatjej.se så svarar vi så fort vi kan!

2 thoughts on “Sök till DataTjejs styrelse eller projektgrupp 2019-2020!”

 • Hej!

  Kan man som nyexad och ny-i-arbetslivet söka till styrelsegruppen?
  Hur erfaren/oerfaren måste man vara?

  Jag tänkte söka till suppleant/ledamot nämligen och arbetat idag som IT trainee på Vattenfall.

  Mvh
  Lana

  • Hej Lana,

   du kan absolut söka till styrelsen som nyexad och ny-i-arbetslivet. Det finns inga krav på erfarenhet men självklart uppskattas det.

   Vi ser framemot din ansökan!

   MVH
   DataTjej

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *