Tack för mig

Solen lyser över Norrköping där jag sitter och pluggar på ett café. Det är mitt i den sista tentaperioden för detta år och jag har klarat av 2 tentor och en projektredovisning men har fortfarande 2 tentor kvar att skriva innan terminen är avklarad på riktigt. Som alltid när det börjar bli sommar så är det lite extra kämpigt att fokusera på att tentaplugga…

Men som tur är så har jag mycket att se fram emot när tentaperioden är avklarad. En stor del av denna sommar ska jag nämligen spendera på Linköpings Universitet och sommarjobba genom att hjälpa till med ett forskningsprojekt och ta fram nya idéer gällande detta. Det ska blir superkul att få se hur en kan använda visualisering samt få en inblick i hur det är att forska. Till hösten har jag sedan en hel massa roliga masterkurser att se fram emot då jag ska läsa bland annat avancerad programmering i C++, design för datorspel och procedurella metoder för bilder.

Såhär exalterad är jag över allt kul jag ska få göra framöver

I övrigt ska jag även få fler möjligheter till att inspirera till programmering genom att vara med i styrelsen här i Norrköping för den ideella föreningen CoderDojo som håller i workshops inom programmering för barn mellan 7 – 17 år (se mer om föreningen här). Dessutom kommer jag hjälpa till som programmeringsassistent på Linköpings Universitet så allt som allt tror jag inte det kommer gå någon nöd på mig gällande att få prata och förklara programmering!

Men något som tar slut är min tid som bloggare här på DataTjej och jag vill rikta ett tack till er som har läst mina inlägg här. Tack vare att blogga här har jag verkligen utvecklat hur jag pratar och reflekterar över programmering. Jag har insett hur mycket det ger tillbaka då jag själv får ett högre självförtroende i ämnet och dessutom förstärks det ytterligare av peppande från både vänner och bekanta. Det har öppnat upp för diskussioner, folk har börjat ställa frågor till mig om ämnet, sagt att jag inspirerar dem och jag har hittat andra personer som brinner för samma sak!

Jag hoppas att jag har kunnat inspirera någon till att utforska IT och datorgrafik och jag vill skicka med en sista stor pepp till alla, att ni klarar precis det ni vill om ni är beredda att jobba för det!

Våga testa, våga kämpa och våga drömma stort!

1 thought on “Tack för mig”

  • Tack för din tid med Datatjej. Vi har tyvärr inte haft någon kontakt då vi gått omlott. Jag börjar som Ordförande och du som slutar som bloggare. Det har varit värdefullt att ha bloggare på hemsidan och jag önskar dig all lycka till i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *