Svensk daglig varuhandel 2018

Flyget mot Stockholm, men denna gång var det dags för Svensk Daglig varuhandels prisceremoni och gala 2018. Där jag tillsammans med super grymma Albert Hobohm (KTH), Benjamin Ekelund (Jönköping) och Jakob Ohlsson (Jönköping) blev inbjudna till att delta under en paneldebatt och session tillsammans med HR-direktör Coca Cola, HR-direktör Axfood och VD/Grundare Nije. Det var en diskussion på China Teaterns scen i Stockholm med över 450 stycken representanter från Svensk daglig varuhandel som lyssnade.

Frågor som diskuterades handlade bland annat om vilka förändringar företagen kan se över tid vad gäller vad de arbetssökande värdesätter och vilka krav och förväntningar som finns på sin arbetsgivare. Men även hur attraherar företag talanger till företag och vad de anser är de största utmaningarna för att locka de mest talangfulla, attraktiva studenterna till deras bolag. Åter igen kom vi in på bilden av en civilingenjör, jo vi kan lite mer än att bara skruva och räkna på muttrar…

Senare på kvällen var det dags för att tilldela priset till årets dagliga vara under middagen tillagad av en av deltagarna i Årets yngsta mästerkock 2018, Märta Jobeus på Grand Hotel.

Priset Årets Dagligvara tilldelas en produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov. Syftet med Årets Dagligvara är att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling. Kvantitativa data från Nielsen baserat på konsumenternas faktiska köp i butik utgör nomineringsunderlaget. En jury väger sedan in kvalitativa kriterier som innovationshöjd, hur produkten bidragit till förbättring eller förenkling för konsumenterna och om produkten ser till ett konsumentbehov som inte tidigare var uppfyllt, och utser slutligen 3-4 slutfinalister. Bravo Smoothie från Skånemejerier, Linschips från Estrella, Levainbröd från Pågen och OLW Smash från Orkla var de fyra produkterna som nominerats till Årets Dagligvara 2018.

”När potatisen byttes ut mot linser var succén ett faktum”

Bild: Evan Pantiel

Stort grattis till Estrella som kammade hem segern 2018

Tack Svensk daglig varuhandel, Universum och Nova – Global talent network för inbjudan och förtroendet

Allll the bäääääääzt,

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *