Styrelsen 2018/19: Johanna Ljunglöf

Johanna Ljunglöf, 27 år, Uppsala Universitet.

Förklara vad din post innebär:
Som kassör har jag det övergripande ansvaret för föreningens ekonomi vilket inkluderar allt från budgetering, fakturering, bokslut & att informera om den ekonomiska situationen i föreningen. Rollen går till stor del ut på att planera föreningens ekonomi för året & kontinuerligt följa upp detta.

Vad har du för ambitioner med din post?
Jag hoppas att kunna planera & strukturera ekonomin så att DataTjej's medlemmar kan få ut så mycket som möjligt av föreningen. Ekonomi brukar vanligtvis vara ett område de flesta tycker är tråkigt & jobbigt, men jag hoppas att kunna göra det så enkelt som möjligt för alla.

Varför är du en DataTjej?
Jag jobbar idag med digital marknadsföring & vi har haft svårt att rekrytera tjejer & såg behovet av att få fler tjejer att söka sig till IT-relaterade yrken. Enligt en studie av Insight Intelligence från 2015 var endast 5% av kvinnorna i åldrarna 16-30 år intresserade av arbete inom IT jämfört med 27% av männen. Jag tycker det är viktigt att fler tjejer får upp ögonen för branschen och vill därför vara med och bidra till detta!

3 intressanta saker vi inte visste om dig?
Jag ÄLSKAR ost, drömmer om en vinterstuga uppe på fjället & gillar utmaningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *