Styrelsen 2018/19: Christina Metcalfe

Christina Metcalfe, 22 år, Umeå Universitet.

Förklara vad din post innebär:
Min roll som projektledare för DataTjej innebär att driva arbetet med konferensen i Umeå våren 2019 framåt. Jag håller i projektgruppens möten & ger övriga medlemmar i projektgruppen support i deras arbete. Posten innebär att ha en god överblick över hela projektet & se till att vi tillsammans skapar en fantastisk konferens.

Vad har du för ambitioner med din post?
Jag vill tillsammans med min projektgrupp skapa en konferens som peppar & inspirerar tjejer till att välja IT-branschen. För att göra det känns det viktigt att ha en härlig stämning i gruppen med plats för egna initiativ & tydliga mål.

Varför är du en DataTjej?
Jag vill vara med & inspirera tjejer att våga ta mer plats i IT-branschen. Jag har tidigare engagerat mig i att inspirera högstadietjejer att välja teknik på gymnasiet. Det naturliga steget på universitetet var förstås att fortsätta öppna tjejers ögon till vad IT-branschen har att erbjuda genom DataTjej.

3 intressanta saker vi inte visste om dig?
Jag har sålt lasersystem för flera hundratusen kronor, är jätteallergisk mot myggbett & jag har stenkoll på den engelska fotbollsligan Premier League.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *