Sofia Källström

Vice Ordförande Sofia Källström

“Vi vill stärka tjejer och ickebinära till att nå sina drömmar”

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
– Jag har jobbat med liknande projekt på min nuvarande arbetsplats men inte inom något som renodlat arbetar just för tjejer och icke-binära. När jag såg att DataTjej sökte nya styrelseledarmöter tänkte jag att jag kanske kunde få jobba med mina kärnvärden tillsammans med andra drivna tjejer som vill åt samma håll.

Vad jobbar du med?
– Jag jobbar som pedagog inom skolutveckling på 2047 Science Center med fokus på digitalisering och programmering. Jag träffar även klasser som kommer på lektioner, främst då inom programmering.

Vad har du studerat?
– Jag har läst grundlärarprogrammet men läst till kurser inom teknik, programmering och nu senast barn- och ungdomsvetenskap. Jag tror inte riktigt på att en blir klar bara för att en tar examen. Jag känner ofta att jag vill veta mer och då tycker jag att det är superkul att läsa till enskilda kurser.

Vad är det bästa med DataTjej?
– Att vi vill stärka tjejer och ickebinära till att nå sina drömmar och att också ge dem möjlighet till att drömma de drömmar som tidigare tjejer och ickebinära inte vågat drömma.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att jag alltid befinner mig i utveckling och får spåna på nya idéer, sen har jag också så klart lugnare perioder och då är det bästa med mitt jobb mina kollegor.

Övriga intressen:
Jag är fantasy-nörd, på riktigt. Harry Potter, Sagan om ringen, Marvel, Star Wars you name it, I know it!