Sabina Johansson

Näringslivsansvarig Sabina Johansson

“Jag vill inspirera andra kvinnor till att våga satsa på tech-branschen”

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
– Den första anledningen som fick mig att söka till styrelsen var att jag vill inspirera andra kvinnor till att våga satsa på tech-branschen. Den andra anledningen var att jag har en dotter på snart 6 år. Jag vill ge henne den bästa starten på livet där hon kan se att det finns flera tech-kvinnor som är där för en och som kan hjälpa en i livet.

Vad studerar eller jobbar du med?
– Just nu är jag aktiv arbetssökande. Jag har jobbat som: hårdvaruansvarig, avtalsansvarig, testare, testledare och projektledare bland annat

Vad har du studerat?
– Jag är självlärd inom teknikbranschen har alltid älskat teknik sedan jag har varit liten. Det bästa med teknik är att man aldrig slutar att utvecklas. Det finns alltid så mycket att lära sig.

Vad är det bästa med DataTjej?
– Det absolut bästa med DataTjej är att alla brinner för samma mål: att vilja skapa förbättringar och förändringar för barn, ungdomar och kvinnor i teknikbranschen. Samt att skapa en gemenskap där vi alla kan känna oss hemma och trygga.

Övriga intressen:

Jag är en person som verkligen älskar alla djur och tycker det är så viktigt att lära ut min dotter hur man respekterar djurens känslor. Sedan är mitt intresse teknik och mentorskap då jag bara älskar att stötta andra och blir så himmelskt glad när andra lyckas.