Månadens Datatjej: Sakura Orihara

Namn: Sakura Orihara
Ålder: 25
Arbetsplats: SEB
Pluggat: Digital marknadsföring
Aktiv år: 2018/2019 & 2019/2020
Roll i DataTjej: Head of Digital Marketing & Nominating committee

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?

Hur hamnade jag på SEB är något jag frågar mig själv varje dag. Vilken underbar arbetsplats och vilka underbara människor jag får jobba med. Jag var i slutet på min utbildning och kände att jag ville komma in på en trainee-tjänst. Jag sökte flera olika program, men kände inte riktigt att det klickade, som det gjorde med SEB. Jag valde att satsa mitt allt för trainee-tjänsten på SEB, vilket visade sig vara värt varenda sekund.

Min titel är Tech Trainee Digital Channel Specialist vilket kan efterliknas i en produktägarroll. Mitt arbete fokuserar i nuläget på att få en bättre överblick över SEB samt de tekniska områden vi arbetar med. Jag arbetar även med en så kallad Trainee Business Challenge, där vi får möjligheten att lösa ett verkligt problem som SEB behöver hjälp att lösa. I projektet jobbar jag bland annat med UX, produktutveckling och projektledning, för att bara nämna några av mina många arbetsområden. Min roll kräver stort fokus på behörighetsområdet som jag arbetar med, lika mycket som jag behöver ha ett bra kundperspektiv och utveckla med kunden snarare än åt dem.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?

Under mitt första år genom min utbildning så hade jag fått höra mycket om Pink Programming och alla dess möjliga initiativ (vilket är helt fantastiskt och de gör ett grymt jobb), men kände inte riktigt att det var där jag kände mig hemma. Så jag sökte mig fram och fann DataTjej… och där jag var fast. Jag står bakom deras värdegrunder och uppskattar att alla olika roller inom IT är välkomna. Jag hittade hem helt enkelt och fick chansen att jobba med fantastiska människor som ville sprida samma budskap som mig – inspirera andra tjejer och icke-binära.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?

Oj det finns så många otroliga minnen jag fått dela med DataTjej. Eventen är bara så spot on. Mitt bästa minne är nog dock fortfarande Kick-offen som vi i styrelsen hade. Få ett nätverk utav dess like och att förstå hur många vi faktiskt är där ute som brinner för IT och framförallt jobbar stenhårt för att öka intresset. Visa att vi är flera som står bakom er som brinner för IT lika mycket som vi. Och nu vet jag att man bara skulle nämna ett bästa minne från DataTjej, men tro det eller ej det är så svårt att jag bara måste nämna ett event jag sent kommer glömma, vilket är Nordnet-eventet. Flera kvinnor fick inspirera oss om att det finns så många intressen inom IT, att det inte bara handlar om en sak utan extremt mycket. Att trots att det är en mansdominerande bransch, fallgropar utav dess like så finns vi alla där. Kämpar in i det sista.

Säg tre saker som beskriver dig som karaktär:

– Hög ambition – jag jobbar mer än gärna 24 timmar om dygnet med något jag brinner för.
– Ost – ja, det är ett enormt beroende. Men skulle inte tacka nej till chips och popcorn heller.
– Ni vet personer som måste klättra upp på ställningar på tillexempel ICA eller någon annan matbutik. Ser ni en sådan person är det nog antagligen mig. Man kommer långt med 1,53 cm men ibland är det lite jobbigt högst upp.

Välj 3 saker du tar med dig från datatjej!

Vänskap utav dess like, nätverk utav dess like och sist men inte minst vilken enorm upplevelse att få försöka ge inspiration till flera tjejer och icke-binära att få följa sina drömma inom IT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *