Nominated “Nova of the year 2018”

Nova Forum 2018

Iår blev det mitt tredje Nova forum och det är absolut ett av mina favoritevent men som tyvärr bara inträffar en gång per år. Under en heldag löser vi Case för olika företag som vi har attendat till. För mig blev jag attendad till L’Oréal, Schibsted och Deloitte vilket var superintressant att få en inblick i företagen och vad de står inför kommande utmaningar. Förra året blev jag även attendad för L’Oréal så det var superskoj att komma tillbaka till dem igen fast försöka lösa nya utmaningar och lanseringar som de står inför. Förra året diskuterades om produkten L’Oréal Colorista skulle lanseras, vilket den sedan gjorde. Nu kan du fortfarande finna Colorista  på exempel Kicks, Lycka, Ica och H&M för er som vill ha en annan hårfärg än den du har i nuläget eller dippade hårtoppar en dag men inte den andra. För Deloitte, så vann jag deras Case iår och aldrig har jag varit så lycklig över ett par biobiljetter. Dessutom i guldkuvert, najjjjs! Så nu letar jag nyfiket efter en bra biofilm som jag ska ta med en av mina bästa vänner på! Tusen tack Deloitte

Men för er som inte har superkoll på vad Nova nätverket är så “copy and paste” jag definitionen här:

”Nova100 is a by-invitation-only top talent network for top students across 72 countries. It is a unique talent network for academic top students and young professionals. Criteria for a membership include a strong combination of excellent academic merits (AQ), a high business drive and energy level/relevant work experiences and involvements (BQ), and a clear social maturity as well as a humble image, social skills (EQ). Less than 1% qualify and about 1/10 of the nominees get accepted”

På varje universitet finns det en ambassadör som du kan kontakta för att få veta mer angående hur nomineringsprocessen går till eller allmänt vill veta mer om nätverket. Eller så kan du skriv till mig and I will tell you more. Läs mer om Nova

Iår var jag även nominerat till ”Nova of the year 2018” tillsammans med Uppsala studenterna Felix Wideroth – Juridik och Kim Larsson – Ekonomi vilket jag är mycket tacksam över! TUSEN TACK!  

En av höjdpunkterna under ett Nova forum är inte bara träffa alla grymma företag utan även få nätverka med varandra då alla kommer från olika universitet och utbildningar. Att få omge sig med andra novor tillför en enorm energi och inspiration. Fick träffa på ”gamla” novor som jag har träffat på under mina tidigare engagemang som bla under SM i ekonomi 2017, ”gamla” styrelsemedlemmar från I-sektionerna runt om i Sverige, Business Model Awards 2017 och givetvis fantastiska Explore China. Två av projektledarna från Explore China fanns även på plats som stöd och hejjade på oss när jag och Felix (som även deltog även i Explore China) stod på scenen då vi var nominerade till Nova of the year 2018. Detta är bara ett av de bevis på hur fantastiskt programmet Explore China är som är med och stöttar och utvecklar oss. En resa som inte bara gav oss en inblick i Kinas innovationer utan även en personlig utveckling och att ”våga hoppa”!

Iår fick jag och Alexandra Lundegård äntligen träffa varandra också. Så himla skoj att vi båda sa när vi möttes  ”åh äntligen får jag träffa dig for real” då vi bara har följt varandra genom sociala medier. Som att vi varit värsta starstrucked eller nått, haha!  Så ja, här satt vi på scenen efter Nova forum och bara prata på mellan allt mellan himmel och gjort och hennes resa till Google. Hur grym är hon inte och roddar två internship på Google samtidigt, driver sitt superhäftiga bolag ALEQUI, arbetar med Alexander Pärleros med “Framgångspodden” samtidigt som hon studerar. Kanske känner du igen henne sedan tidigare då hon har skrivit för DataTjej. En tjej med ett enormt driv och waow vad hon inspirerar mig. Efter detta Nova forum sa vi, om vi någon gång gör något sjukt under vår karriär så kan det bero på att vi satt på Nova forum scenen efter att alla gått hem och bara flumma, spåna framtidsplaner och inspirerade och pushade varandra till oändligheten och vidare. Lets rock`n roll !

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *