Mot en mer jämställd IT-bransch

För några veckor sedan fick jag den glädjande nyheten att jag hade gått vidare i tävlingen Årets IT-tjej som är en tävling som organiseras av Microsoft Sverige varje år med syfte att lyfta fram kvinnliga studenter som brinner för IT och vill bidra till en mer jämställd och inkluderande IT-bransch. Vi var 9 tjejer som fick möjligheten att spendera en heldag på Microsofts kontor i Akalla vilket ni kan se på bilden nedan:

Bildkälla: Microsoft

Jag tar med mig så otroligt många nya intryck och positiva erfarenheter från den dagen. Det var fantastiskt inspirerande att få möjligheten att möta alla de andra (otroligt grymma) tjejerna och att få spendera en hel dag med att prata jämställdhet och IT. Alla de andra tjejerna är lika drivna som jag är mot att jobba för en mer inkluderande IT-bransch och jag tror verkligen att vi kommer ta oss framåt, tillsammans. (och här kan ni läsa om supercoola Ebtisam som tog hem titeln Årets IT-tjej) 

I samband med vår dag på Microsoft så fick vi chansen att vara med i Microsofts kampanj “Surface the Women” som är en kampanj i sociala medier där de lyfter fram kvinnor som arbetar hos dem. En cool möjlighet att få vara en del av något större och jag känner mig mer motiverad än någonsin att fortsätta jobba och engagera mig för att nå längre, och kunna inspirera andra tjejer till att välja IT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *