Michaela Bostrand

micahela bostrand

“Det bästa med DataTjej är alla fantastiska människor som arbetar tillsammans för att främja kvinnor och icke-binäras plats i IT-branschen”

Namn: Michaela Bostrand
Styrelsepost: Vice Ordförande

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
Jag slutförde i december 2019 ett traineeprogram där jag under tre år var väldigt aktivt engagerad inom olika initiativ, vilket gav mig mersmak att fortsätta engagera mig även efter detta. Jag hade mött DataTjejs styrelse under flera event vi haft på företaget och kände att föreningen står för något som jag tycker är väldigt viktigt. Min syster var med i styrelsen föregående år och peppade mig att söka, vilket jag är superglad för att jag gjorde för nu får jag jobba med superhärliga människor kring en fråga jag brinner för!

Vad studerar eller jobbar du med?
Jag jobbar som Microsoft 365 konsult på ett företag som heter Forefront Consulting. Rollen innebär att jag framförallt arbetar med Microsofts produktivitetsverktyg inom Microsoft 365 (före detta Office 365), där jag hjälper kunder att implementera dessa verktyg, driva förändringsledning kopplat till detta för att få med sig verksamheten i att använda verktygen samt hjälper kunder att bygga intranät med utgångspunkt i SharePoint.

Vad är det bästa med DataTjej?
Det bästa med DataTjej är alla fantastiska människor som arbetar tillsammans för att främja kvinnor och icke-binäras plats i IT-branschen. Jag är stolt över att få tillhöra denna grupp, för jag tycker att DataTjej står för något viktigt och alla som arbetar med detta möjliggör föreningens syfte och mål.

Vad är det roligaste med dina studier/arbete?
Det roligaste med konsultyrket är att man får testa olika branscher, olika roller och olika projekt, så det blir aldrig långtråkigt! Jag uppskattar också att arbeta med förändringsledning för att jag får vara med och säkerställa att de önskade effekterna av, i mitt fall, införande av Microsoft 365 realiseras. Det passar mig väldigt bra att arbeta på gränsen mellan IT och verksamhet och hjälpa dessa att kravställa och kommunicera med varandra för att alla ska bli nöjda.

Vad har du för övriga intressen?
Utöver jobb och DataTjej så gillar jag det mesta, jag har en tendens att byta hobby med årstid. Mest gillar jag hobbys som jag kan dela med min man och med vänner. Den hobby som hängt med längst för tillfället är golf samt min bokcirkel som jag startade för två år sedan. Just nu gillar jag även frisbeegolf, tennis och att vara i naturen. Sen går inget upp mot en bra serie eller bok att mysa ner sig med i soffan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *