Mentorskapsprogrammet

Vill du få chansen att ha en kvinnlig mentor med arbetserfarenheter som kan stötta dig i dina framtida karriärsval? Eller vill du som är aktiv i näringslivet inspireras av en student och påverka framtidens anställda inom IT-branschen?

Vi på DataTjej tror att nätverka och dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Därför har vi tillsammans med #addher skapat Match and Go och genom detta nya koncept kommer vi göra vårt yttersta för att finna en match till just dig. Vi matchar ihop er via vår fantastiska matchningsalgoritm, men sedan är det upp till er själva att träffas under det kommande halvåret och bygga upp en relation. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller varför inte bara diskutera spännande IT grejer? En adept (personen som vill få en mentor) kan inspireras, fråga massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor!

Så redan nu, under vår första pågående mentorskapsperiod, har vi tillsammans med #addher beslutat att fortsätta initiativet och köra en omgång till! De par som matchas kommer att ha en kontinuerlig kontakt mellan februari-juni 2019.

Det spelar ingen roll hur länge du har pluggat, jobbat eller varit intresserad av data/IT för att vara med. Detta mentorskapsprogram bygger på ömsesidig vilja att lära känna en ny person i din stad som kan hjälpa till och stötta dig i frågor du inte ens visste om att du hade! Du behöver endast vara nyfiken, ambitiös och motiverad, för att när vi funnit en partner lämnar vi över ansvaret till er!

Mentorskapsprogrammet är möjligt på 17 orter runt om i landet; Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Anmälan kommer att vara öppen mellan den 20 december 2018 till 20 januari 2019 via Jobylons plattform: https://bit.ly/2SCTxL4

Vid frågor kontakta matchandgo@datatjej.se.

Snabb information om mentorskapsprogrammet:

  • Programmet löper under en fem månaders period där paret bör träffas minst 4 gånger
  • Under första träffen diskuterar paret och lägger upp en plan för hur mentorskapet skall fungera, hur ofta ni ska träffas, vad ni ska diskutera och hur ni ska kommunicera bland annat
  • Under träffarna kan ni lägga ut en bild på sociala medier och tagga DataTjej och #addher samt hashtaggen #matchandgo. Dessa bilder kan vi komma att reposta!
  • I mitten av mentorskapsprogrammet skickar vi ut en utvärdering för att kontrollera läget
  • Mot programmets slut skickar vi ut ytterligare en utvärdering och intervjuer görs
  • När mentorskapsprogrammet slutat får ni med all frihet fortsätta träffas och fortsätta tagga oss och använda hashtaggen!

Q & A

Om Match and Go

Hur länge pågår programmet?Programmet pågår i 5 månader, från mitten av september till mitten av januari, och vi ser gärna att ni träffas minst 4 gånger under dessa månader. Det är bådas ansvar att se till att fullfölja det. Medlemskap och ansökningar
Matchning
Om att vara mentor/adept