Mentorskapsprogram

Vill du få en kvinnlig mentor med arbetserfarenheter som kan stötta dig i dina framtida karriärsval? Eller vill du som näringslivsaktiv inspireras av en student och lära känna framtidens anställda inom IT-branschen? Till hösten startar DataTjej tillsammans med #addher ett mentorskapsprogram mellan näringslivsaktiva inom IT-branschen och DataTjej medlemmar!

Vi på DataTjej tror verkligen att nätverka och dela erfarenheter mellan varandra är ett magiskt recept för personlig utveckling. Därför skapar vi nu tillsammans med nationella kvinnonätverket #addher ett mentorskapsprogram, Match and Go! Genom vårt nya koncept kommer vi göra vårt yttersta för att finna en match till just dig. Vi matchar ihop er via vår magiska matchningsalgoritm, men sedan är det upp till er att själva träffas under det kommande halvåret och bygga upp en mentorskapsrelation till varandra. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller varför inte bara diskutera spännande IT grejer? En adept (personen som vill få en mentor) kan inspireras, fråga massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor!

Det spelar ingen roll hur länge du har pluggat, jobbat eller varit intresserad av data/IT för att vara med. Detta mentorskapsprogram bygger på ömsesidig vilja att lära känna en främling i din stad som kan hjälpa till och stötta dig i frågor du inte ens visste om att du hade! Du behöver vara nyfiken, ambitiös och motiverad, för att när vi funnit en partner lämnar vi som sagt över ansvaret till er!

Mentorskapsprogrammet är möjligt på 16 orter runt om i landet; Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Skåne (Helsingborg/Malmö), Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Anmälan kommer ske via rekryteringsbolaget Jobylon. Vi kommer göra vårt yttersta att finna en perfekt match, men det är viktigt att du har överseende om vi inte fann någon inför denna omgång, kanske vi gör det till nästa gång. Varje halvår kommer en ny möjlighet att engagera dig och hitta en perfekt match.

Vid frågor kontakta matchandgo@datatjej.se.

Snabb information om mentorskapsprogrammet:

  • Programmet löper under en fem månaders period (sep-jan), där paret bör träffas minst 4 gånger
  • Under första träffen diskuterar paret och lägger upp en plan för hur mentorskapet skall fungera, hur ofta ni ska träffas, vad ni ska diskutera och hur ni ska kommunicera bland annat.
  • Under träffarna kan ni lägga ut en bild på sociala medier och tagga DataTjej och #addher samt hashtaggen #matchandgo. Dessa bilder kan vi komma att reposta!
  • I mitten av mentorskapsprogrammet skickar vi ut en utvärdering för att kontrollera läget.
  • Mot programmets slut skickar vi ut ytterligare en utvärdering och intervjuer görs.
  • När mentorskapsprogrammet slutat får ni med all frihet fortsätta träffas och fortsätta tagga oss och använda hashtaggen!

Läs mer om våra tips på vad ni skulle kunna göra under era träffar här:

Q & A


Hur länge pågår programmet?Programmet pågår i 5 månader, från mitten av september till mitten av januari, och vi ser gärna att ni träffas minst 4 gånger under dessa månader.