Månadens Datatjej: Patricia Ilin

Namn: Patricia Ilin
Ålder: 31
Arbetsplats: Söker jobb!
Pluggat: Master inom digitalt ledarskap på Göteborgs Universitet

Aktiv år: 2017/2018 samt 2018/2019
Roll i DataTjej: Lokalt näringslivsansvarig samt ordförande

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Jag tog min masterexamen nu i juni så jag är i fullgång när det kommer till att söka jobb! Drömmen är att jobba inom ledning och digitala transformationer, men vägen dit kommer troligtvis att gå via business analyst-jobb eller någon liknande roll!

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
När jag började min master insåg jag att det dels var viktigt att generellt sätt kunna nätverka så mycket som möjligt och dels kunna hitta en gemenskap bestående av likasinnade individer med ett teknik- och IT-intresse. Av en dåvarande lokalt näringslivsansvarig blev jag introducerad till föreningen och har sedan dess varit både lokalt näringslivsansvarig i Göteborg samt ordförande för föreningen under 2018/2019.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Jag kommer aldrig glömma min första konferens jag var på 2018, vilken var helt storslagen med tanke på att DataTjej firande sitt 20årsjubileum och dåvarande aktiva tjejer jobbade hårt för att skapa ett oförglömligt firande. Jag har tidigare inte träffat så många nya människor fulla av entusiasm och energi som under konferensdagarna.

Säg tre saker vi inte visste om dig/beskriver dig som karaktär:
1) Förutom ett jämlikt samhälle och arbetsplats är en av mina passioner i livet klimatfrågan.
2) I yngre ålder kämpade jag med min blyghet, men sedan dess har jag utsatt mig för både kundtjänstjobb och ordföranderollen för att ta mig ur min komfortzon.
3) Jag älskar meditation och vandring!

3 saker du tar med dig från datatjej!
Alla underbara människor jag träffat och samarbetat med under mina två år och de erfarenheter de bringat.
Att skapa jämlikhet kräver mycket arbete och beslutsamhet, men är möjligt om man vill.
Du kan mer än du tror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *