Månadens Datatjej: Nora Navér

Namn: Norah Navér
Ålder: 24 år
Arbetsplats: Pluggar
Pluggar: Civilingenjör inom informationsteknologi på Uppsala Universitet

Aktiv år: 2018/2019
Roll i DataTjej: Medlemsansvarig

Kan du berätta hur du hamnade på din utbildning och vad man skulle kunna jobba med efter att man tagit examen?
Jag studerar Civilingenjör IT på Uppsala Universitet. Men nu under mitt fjärde år kommer jag åka på utbyte till Robert Gordon University i Aberdeen, Skottland. Där kommer jag att läsa mitt första år på min master inom mjukvaruutveckling.

Jag var intresserad av ingenjörsutbildningen redan när jag tog studenten från gymnasiet men att det blev just IT inriktning var efter att jag fått möjligheten att få praktik genom tekniksprånget och under min praktik introducerades till programmering. Jag tyckte detta var väldigt kul och blev nyfiken på att lära mig mer inom IT.

Man kan jobba med massa olika efter examen! Till exempel utvecklare, produktutveckling, kravanalys eller systemdesign. Många tror jag jobbar som IT-konsulter efter examen.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Jag engagerade mig inom DataTjej då jag står bakom föreningens värdegrund och för att jag ville träffa och inspireras av andra tjejer samt icke-binära med samma intresse som jag. Jag själv uppskattar också DataTjejs events väldigt mycket och ville själv bidra till föreningen.
Jag hade posten som medlemsansvarig vilket innebär främst att vara föreningens kontakt med medlemmarna, svara på frågor och skicka ut information osv.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Mitt bästa minne är från konferensen 2019 i Umeå. Det var mycket lärorikt och energigivande att delta och jag träffade väldigt många inspirerande medlemmar. Tycker även att det var kul att se att alla hade väldigt olika intressen inom IT, att ämnet inte bara handlar om en sak utan har väldigt många olika inriktningar.

Under konferensen tyckte jag det var coolt att se hur många tjejer och icke-binära vi faktiskt är som studerar IT. Inte bara genom att se alla deltagare, utan även genom att se hur stort söktrycket på konferensen var.

Säg tre saker vi inte visste om dig/beskriver dig som karaktär:
Jag är ett hängivet AIK-fan, tacosfantast och mitt favoritdjur är elefant.

Nämn två saker som ligger på din bucket list!
Bestiga Kebnekaise och se ett North London derby på Emirates!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *