Månadens DataTjej: Karin Andersson!

Karin Andersson, ljushårig kvinna med grå mössa tittar in i kameran

Namn: Karin Andersson
Ålder: 26
Arbetsplats: Sogeti i Karlstad
Pluggat: Webb och Multimedia på KAU
Aktiv år: 2016/2017
Roll i DataTjej: IT-Ansvarig

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Jag jobbade innan som front-end utvecklare/designer på ett e-handelsföretag, jag hade jobbat där i två år och började bli sugen på att testa något nytt. Då blev jag kontaktad via LinkedIn av min nuvarande kollega. Jag blev inbjuden till Sogeti för att träffas och ta en kaffe. Det var väldigt avspänt och det kändes superbra. Efter att sedan ha gjort ett arbetsprov och haft ytterligare en intervju så fick jag jobbet!

Nu har jag titeln konsult men jobbar med inriktning mot front-end och UX. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik. Just nu jobbar jag i flera olika projekt. Bland annat är jag med i ett lite mindre projekt och bygger en webbapplikation i .NET samtidigt som jag är med i ett mycket större projekt där min uppgift är att fram ett användargränssnitt för ett nytt system.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Jag tyckte DataTjej verkade som en bra förening som hade många roliga event och bra kontakt med näringslivet. Jag sökte och fick posten som IT-ansvarig. Jag hade då bland annat ansvar för föreningens webbplats och sociala medier.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Jag har många bra minnen! Men det bästa med att vara med i DataTjej är alla roliga och trevliga personer jag lärt känna via föreningen.

Tre saker vi inte visste om dig:
– När jag var liten ville jag bli konstnär eller författare.
– Jag blir lätt rastlös! Det brukar bli gymmet några gånger i veckan, cyklar även mountainbike och åker gärna skidor eller snowboard på vintern.
-På fritiden umgås jag gärna med familjen, min pojkvän och mina vänner.

Vad är ditt bästa intervjuknep?
Se personen som intervjuar dig i ögonen, slappna av och bjud på dig själv. Undvik dödafisken-handslaget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *