Månadens DataTjej: Dorna Garagol

Namn: Dorna Garagol
Ålder: 25
Arbetsplats: Global Graduate på Volvo Cars
Pluggat: Kandidat i Systemvetenskap och Master i IT Management från Göteborgs Universitet
Aktiv år: 2017-2018
Roll i DataTjej: Suppleant i styrelsen

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?

Jag är en av 54 Global Graduates på Volvo Cars, jag sökte mig till just Volvo eftersom företagets värderingar och kultur ligger i linje med mina men även för att fordonsindustrin är under en väldigt stor förändring just nu vilket jag tycker är väldigt kul och spännande. Graduate programmet valde jag att söka till eftersom man får möjligheten att göra rotationer inom företaget och då få en holistisk vy – på så sätt lära sig spännande saker och träffa människor som man kanske annars inte hade fått möjligheten till.

I min första rotation som Graduate så är jag på en del av företaget som heter Consumer & Enterprise Digital – vi jobbar med med IT både internt samt ut till kunden, specifikt så jobbar jag just nu med intern IT. Efter årsskiftet kommer jag att göra en rotation och vara på en helt annan del inom företaget för att testa på något nytt i några månader.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?

Jag kände direkt i skolan när jag studerade Systemvetenskap att det var en snefördelning av män och kvinnor inom området både på skolan samt ute på företagen, jag frågade mig själv hur jag kunde vara med och påverka och förändra. Då blev egentligen ett engagemang i DataTjej en självklarhet för mig, jag gick på mitt första event och kände direkt en gemenskap och en vilja att vara med och påverka och även få DataTjej som organisation att växa. Jag var suppleant i styrelsen och var med och gjorde lite allt möjligt.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?

Finns flera bästa minnen – Ett självklart bästa minne är konferensveckan i Stockholm som var otroligt rolig och givande. Jag träffade så mycket smarta, roliga, härliga DataTjejer där. Hela veckan var fullpackad med massa roliga företag, aktiviteter och en masssssooor med god mat och fika. Jag har nog aldrig fikat så mycket i hela mitt liv som under den veckan…

Säg tre saker vi inte visste om dig/beskriver dig som karaktär:

Jag organiserar ALLLLTTT – lappar, kylskåp, anteckningar, garderober, appar, maillådor. Jag organiserar allt som går att organisera, jag älskar att effektivisera saker och hittar gärna på smarta lösningar – ju mer organiserat det är desto fortare går det ofta att göra saker och hitta rätt!

Jag tycker att det är väldigt kul att träna och tävla. Jag gillar att utmana mig själv när det kommer till träning, jag försöker alltid att pusha mig själv någon extra kilometer när jag springer eller några extra kilon när jag är på gymmet.

Jag älskar att resa och uppleva andra kulturer– framförallt träffa nya människor. Jag blir lika nyfiken varje gång jag kommer någonstans och det inte ens känns som att jag är på samma planet längre, det är fantastiskt. Mitt drömresemål som jag gärna vill besöka just nu är Amazonas regnskog.

Vad är ditt bästa intervju knep?

Jag har varit på ganska många intervjuer då jag även jobbat extra på olika företag under min studietid. Mitt bästa knep är helt enkelt – var dig själv!!! För mig var det viktigt att jag hamnade på rätt företag, då måste det kännas bra för båda parterna och det enda sättet att veta det är att vara sig själv. Var även påläst om företaget och kulturen och känn efter om företaget delar samma värderingar som du. Lika mycket som dem intervjuar dig så intervjuar du dem. Man spenderar mycket tid på sin arbetsplats med sina kollegor så för mig var och är det otroligt viktigt att jag fick en god bild av företaget och mina framtida kollegor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *