Månadens DataTjej: Anna Verlehag

Månadens DataTjej

Namn: Anna Verlehag
Ålder: 30
Arbetsplats: Infozone i Stockholm
Pluggat: Applikationsutveckling .NET på Teknikhögskolan

Aktiv år: 2017/2018 och 2018/2019
Roll i DataTjej: Näringslivsansvarig i Stockholm

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Genom en middag kom jag i kontakt med Infozone och ganska snart efteråt var jag på ett första möte. Efter det mötet kände jag hur väl Infozone passade mina förväntningar av min nästa arbetsplats och någon vecka senare skrev jag avtal! Jag jobbar som systemutvecklare i ett nära samarbete mellan mina kollegor och kunder. I ett utvecklingsprojekt sitter jag med hela vår utvecklingsprocess; kravspecifikation, analys, design, kodning och test.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Under studietiden märkte jag av den ojämna fördelningen mellan män och kvinnor i IT-branschen och kände att jag ville vara delaktig i en förändring. Jag ville inspirera och motivera tjejer att ta steget in i denna växande bransch, men också att stanna kvar där. Genom att jag redan var medlem i DataTjej var det en självklarhet att också engagera mig i DataTjej och få vara en del av det som DataTjej står för. Jag är näringslivsansvarig i Stockholm sedan 2017 och anordnar event med näringslivet.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Att nämna ett minne som det bästa är svårt. Jag minns alla fantastiska tjejer och engagerande företag jag träffat, de nya kontakterna jag knutit, samt alla givande samtal och skratt.

Säg tre saker vi inte visste om dig/beskriver dig som karaktär:
Min envishet; En styrka i många anseende men där det också gäller att känna av när det är dags att ge efter. Jag är en drömmare som älskar att resa! Det är mycket jag vill uppleva och genomföra, just nu är högsta drömmen att besöka Tokyo.

Vad är det viktigaste att tänka på när man kommer till en ny arbetsplats?
Visa engagemang och våga ställ många frågor. Alla är eller har varit nybörjare någon gång, dem förstår din situation och vill precis som du att du ska utvecklas.
Var dig själv och tro på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *