Konferensen

IT-konferens

Varje år arrangerar DataTjej en av Sveriges största IT-konferenser för kvinnor och icke-binära som studerar IT/data på högskole- och universitetsnivå. DataTjej konferensen flyttas runt varje år bland Sveriges största universitet där syftet är att lära känna kvinnor runt om i landet, nätverka och få inspiration från kvinnor som redan är aktiva i branschen, och 2020 är det Uppsalas tur. Målet med konferensen är att hitta förebilder, få tjejer att fortsätta studera IT/data samt skapa möjligheter att hitta framtida arbetsplatser. Konferensen hjälper till att skapa ett nätverk av kontakter över hela Sverige som är till stor hjälp för att stärka samhörigheten. I det långa loppet kommer detta främja en mer jämställd arbetsplats och IT-branschen blir mer inkluderade.

Anmälan till konferensen i Uppsala är nu stängd. För att kunna delta måste du vara medlem hos DataTjej. Vill du bli medlem? Då ska du klicka här!

Konferensen pågår under tre fullspäckade dagar i början av året med inspirerande föreläsningar, studentsittningar och mängder med fika. För att delta betalar man en avgift på 500 kronor och då ingår boende, mat, aktiviteter och mycket mer. En vanlig dag startar tidigt på morgonen och innehåller vanligtvis föreläsningar eller workshops och har massa fikaraster samt lunch. Därefter åker man hem och vilar innan det är tid för middag och vanligtvis har man en sittning där man får chans att knyta kontakter med fler härliga DataTjejer.