Kerstin Wärn

Kerstin Wärn ler mot kameran

“Jag vill inspirera tjejer till att fortsätta sin önskan om att jobba med It och teknik”

Namn: Kerstin Wärn
Styrelsepost: Ordförande

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
Jag har länge funderat på varför det är så få tjejer inom IT trots att det är 2019. Jag kan även se i olika forum att tjejer/kvinnor inte alltid känner sig bekväma utan hamnar lite på undantag inom det mansdominerade teknikyrkena. När jag fick se att det fanns en möjlighet att söka till Datatjejs styrelse så tänkte jag att det vore så roligt att kunna påverka och bidra på ett positivt sätt med min egen erfarenhet. Men en annan stor orsak till att jag sökte är att jag för egen del får utveckla mig genom att träffa och lära känna ett helt gäng mycket drivna unga tjejer.

Jag vill inspirera tjejer till att fortsätta sin önskan om att jobba med It och teknik. Datatjej gör det genom att sprida engagemang hos olika företag för att anställa tjejer genom vår jobbportal, event och den årliga konferensen. Vi kopplar även ihop yrkesverksamma IT kvinnor med unga datatjejer i vårt mentorskapsprogram tillsammans med Addher vilket också bidrar till en bra utveckling på arbetsmarknaden. Vårt mål är att inte behöva finnas utan att fördelningen inom IT relaterade yrken är 50/50 precis som i samhället i stort.

Vad studerar eller jobbar du med?
Jag arbetar med Infrastructure & Data Management på Atos. Ett globalt företag som arbetar med utveckling och implementation av digitala lösningar. Atos är bl.a. ansvarig för de tekniska lösningarna under OS och Paralympics.

För de som jobbar, vad har du studerat?
Jag läste 4-årig teknisk på gymnasiet, kompletterade med ekonomi på SU. Inom IT är jag certifierad CIO och Scrummaster men mycket av min kunskap och erfarenheten har jag fått genom att jobba. Jag har bl.a. varit IT-Projektledare, Helpdesk chef, Servicechef och CIO.

Vad är det bästa med DataTjej?
Engagemanget och allas vilja att stärka tjejer inom IT på ett positivt och roligt sätt.

Vad är det roligaste med ditt jobb / studier?
Blandningen av teknik och människa. Jag tycker om att se människor utvecklas. Jag går igång på att hitta lösningar och att genomföra dem.

Övriga intressen:
Allt som ger glädje. Resor, dans, skidåkning, träning, vänner, god mat etc.

Meddelande till alla tjejer som vill fortsätta utvecklas:

Life is an adventure. Be brave and follow your intuition.