Jennifer Rebel

Jennifer Rebel

“Jag brinner för att få fler tjejer och icke binära till Tech-branschen”

Namn: Jennifer Rebel
Styrelsepost: Ordförande

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
Jag brinner för att få fler tjejer och icke binära till Tech-branschen. Att få fler unga tjejer att söka sig till utbildningar inom IT och att behålla de som redan studerar – eller jobbar – inom IT.

Vad studerar eller jobbar du med?
Jag arbetar på TietoEVRY Sweden och ansvarar för Banksektorn i Financial Services

Vad är det bästa med DataTjej?
Att det är en ideell förening med tydliga värdegrunder och syfte och som bidrar till att tjejer hittar och kan tillhöra ett nätverk som stöttar och coachar varandra inom Tech/IT.

Vad är det roligaste med dina studier/arbete?
Att få arbeta med hela Banksektorn, som jag själv kommer ifrån ursprungligen, och att få möjlighet att bidra till hela den modernisering och digitalisering som branschen befinner sig i. Att genom IT-lösningar både kunna förbättra kund- och medarbetarupplevelse som dessutom leder till effektivisering och en mer lönsam affär för våra kunder och deras kunder är något jag håller varmt om hjärtat.

Vad har du för övriga intressen?
När jag inte arbetar tycker jag om att tillbringa min tid med min härliga familj och våra vänner. Jag tycker om att röra på mig i naturen både med PWs, jogging, yoga och golf. På sommaren tycker jag om att fiska och pyssla i trädgården och på vintern åker jag gärna skidor utför.