Höstmotivation

God kväll på er!

Det har hunnit bli färgglada löv utanför fönstret till min lägenhet, det regnar allt oftare om dagarna och hösten är helt klart här. Att månaden visar oktober innebär även att det snart är dags för läsårets första tentaperiod vilket i sin tur innebär lite högre intensitet i plugget och ibland även en svacka gällande motivation och då är det dags att hitta ny inspiration!

Mitt bästa knep för att boosta motivationen är att testa något nytt eller göra ett eget projekt inom det du är intresserad av. Min främsta källa för inspiration och kunskap är Youtube där jag alltid kan hitta någon tutorial eller lära mig något nytt (eller bara se ett roligt klipp och få skratta lite grann). För egen del handlar projekten jag gör främst av spel och animation så nu tänkte jag visa er två av mina senaste projekt jag gjort.

I somras påbörjade jag ett långtidsprojekt där jag försöker utveckla ett spel per månad. Det behöver inte vara de mest avancerade projekten (mitt första spel var ett litet 2D-spel i programmeringsspråket Clojure) men det är ett sätt för mig att utmana mig själv och utvecklas inom spelskapande. Ni har redan sett en liten glimt av detta spel i mitt första inlägg men här har ni en längre titt på månadens spel för september.


För att hålla igång animationsskapandet har jag bestämt mig för att fokusera på att fördjupa mig mer i modellerings- och animationsprogrammen Maya och Blender. I helgen gjorde jag klart en tecknad mus som jag modellerat i 3D-programmet Maya och här får ni en liten animation som jag satte ihop lite snabbt nu ikväll.

 

Så se till att hitta din inspiration, och låt era datorskärmar lysa upp i höstmörkret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *