Hanne Larsen

“Som student vill jag kunna bredda mitt nätverk och arbeta med något jag brinner för – att kunna främja jämställdhet i arbetslivet”

Namn: Hanne Larsen
Styrelsepost: Näringslivsansvarig

Vad fick dig att söka till DataTjejs styrelse?
Som student vill jag kunna bredda mitt nätverk och arbeta med något jag brinner för – att kunna främja jämställdhet i arbetslivet. Under mina år som aktiv student har jag velat engagera mig i någonting utanför studierna som jag finner utvecklande och utmanande vilket ledde mig till styrelsen i DataTjej. Att ansöka till DataTjej kändes som ett självklart val då organisationen lyfter viktiga budskap för oss inom IT branschen samt att den bidrar till ett mer jämställt samhälle för oss alla.

Vad studerar eller jobbar du med?
Jag studerar mitt sista år på Uppsala universitet till systemutvecklare. Efter min examen siktar jag på att flytta till Stockholm och påbörja min kommande karriär.

Vad är det bästa med DataTjej?
Det bästa med denna organisation är att kunna få jobba tillsammans med andra engagerade och kreativa kvinnor där vi alla strävar efter ett gemensamt mål. Att kunna interagera och utbyta idéer och åsikter med de andra medlemmarna anser jag också vara väldigt givande. Detta får mig att både utvecklas som person samt att skapa en större erfarenhet.

Vad är det roligaste med dina studier/arbete?
Det roligaste med mina studier är definitivt alla de människor jag har lärt känna genom åren. Jag har fått många nya vänner som har förgyllt mina år i skolan och utan dem skulle nog inte åren gått lika fort som de gjort.

Vad har du för övriga intressen?
När jag inte umgås med vänner och familj så finner man mig ofta på gymmet. Träning är en viktig del i mitt liv och gjort mig till en riktig tävlingsmänniska inom många områden. Jag håller även djur och natur varmt om hjärtat och är gärna ute på äventyr och resor för att
utforska nya saker. När min energi har lagt sig kryper jag gärna ner i soffan för att kolla på lite youtube klipp, lyssna på musik eller se någon tv serie, med sällskap och lite popcorn är detta ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *