Game Jam

print(“Hello!”)

Tänk vad fort det går varje år när det blir vår! Jag tycker alltid det känns som det är vinter så länge och sen helt plötsligt börjar det bli dags för den sista tentaperioden för året. Dagarna spenderas med att slutföra labbar i Datorgrafik och Datastrukturer men senaste helgen tog jag en paus i plugget för att gå på Game Jam!

Ett Game Jam är ett event där folk som är intresserade av spelutveckling samlas och skapar spel tillsammans. Det brukar vara en stor mix av personer där det finns allt ifrån professionella spelutvecklare, till ungdomar och studenter. Det är härligt att det är en sådan blandning för det finns folk som är där som är mer designers och folks som är mer programmerare, vilket ger ett superbra kunskapsutbyte. Detta Game Jam var ett lite mindre i Norrköping och det var superkul att spendera hela helgen att bygga spel.

Jag och min vän Embla gick tillsammans och valde att samarbeta kring ett av de förslagna teman som fanns vilket var “Little Worlds”. Vi valde att göra ett 2D spel som cirkulerar kring böcker och med möjligheten att utforska små världar relaterade till de böcker vi valde ut. Jag hade kodningsansvaret medan Embla fixade med designen och vi hann med att färdigställa intro, den värld som har dörrar in till nivåerna samt en nivå. Som alltid när ett spel skapas under en kort tid så är risken för små buggar ganska stor men det finns en spelbar demo som ni såklart ska få testa!

Sprite gjord av Embla

Länk till spelet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *