Första vloggen ute!!!

 

Jag heter Elsa Landberg och är 25 år! Tenderar att vara lite överallt hela tiden, och på något sätt så hamnade jag nu här 🙂 Så himla kul!
Jag är från Stockholm, där jag i dagsläget gör några olika frilansuppdrag inom innovation och produktion. Jag har bott och varit på en del projekt utomlands, och allt har väl egentligen gått under samma paraply: att jag pluggat civ.ing inom Medieteknik. Här hoppas jag kunna inspirera till allt annat som jag tar mig för! 🙂

Den främsta anledningen till att jag gör dessa videoreportage är att jag brinner för innovation och storytelling, på senaste tiden genom videoproduktion. Eftersom jag valde en karriär inom medieteknik så har jag nu möjligheten att jobba med dessa två stora intresseområden. Men självklart så bryr jag mig väldigt mycket om jämställdhet. Inte för sakens skulle egentligen, utan för att jag vill att hela omvärlden ska bli lika självklart jämställd och rättvis som den har varit för mig under studietiden, men även under mina erfarenheter av jobb. Jag har varit väldigt skonad i att kunna jobba med bara killar som tror på mig och utmanar mig. För mig är det självklart att tjejer kan plöja precis alla industrier som just nu domineras av män. Jag har alltid tagit för mig av det jag gillat, och kämpat på med civ.ing-studierna. Dock har jag känt två saker väldigt starkt: 1) Jag är så otroligt trött på att få någon slags nedlåtande ton eller en klapp på armen som tyder på “lilla gumman”. Detta har hänt väldigt mycket utanför studierna och mina jobb-erfarenheter. 2) Det har saknats inspirationskanaler för att på ett roligt, enkelt och visuellt sätt berätta om teknik. Så i och med att mitt produktions- intresse sammanfaller väldigt fint med efterfrågan på inspiration inom teknik, så föddes detta video-reportage-  koncept.

Det verkar även som att många unga studenter, samt personer som inte ännu valt utbildning, undrar vad man verkligen kan GÖRA när man väljer att utbilda sig inom teknik. Och jag har själv varit där. Första åren på civ.ing- programmet hade mer avsaknad av det kreativa, för att man måste lära sig att bli tuff och klara av att ta in mycket information. Men jag lovar, tar du dig över den kammen så kommer du kunna vara mer kreativ än i med någon annan utbildning. Det är väl lite det här som specifikt videon om Soundtrap ämnar att lyfta.

Hoppas att ni kan få mer inspiration och att videon kan svara på alla frågor som ni kan tänkas ha! 🙂 Jag bli otroligt glad för kommentarer, frågor och att bara snacka lite! Så undrar ni något- skriv <3

Kram!

Elsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *