Explore China

777 sökande till 16 platser. I did it!

För att Sverige ska kunna bli mer konkurrenskraftiga måste vi förstå världen därmed kina. Kina är inte längre ett ”copy cat” land. Efter att ha varit en av de 16 utvalda studenterna i programmet Explore China är det något som verkligen har förstärkts.

Som sagt kommer jag dela med mig av resan här. Jag tänkte dela upp resan i 8 delar. Men vad är egentligen programmet Explore China?

Programmet Explore China initierades av Carl Pei, medgrundare av mobilföretaget OnePlus. Syftet med programmet är att unga svenska studenter ska få inspiration och ökad kunskap om företagande och innovation från såväl världsledande företag som lokala entrepenörer. Anledningen till att jag sökte var med min nyfikenhet med syfte att få en ökad kunskap om varför innovationskraften är så stor i Kina och hur min generation ska kunna skapa nya möjligheter för nästkommande generation för ett mer konkurrenskraftigt Sverige.

Under två veckor besökte vi 4 städer (Shenzhen, Bejing, Huangcho och Shanghai) och ca 30 bolag. Riktigt intensivt schema men så länge ett stort intresse finns med en nyfikenhet så låter det mer hetsigt än vad det var. Som sagt kommer jag dela med mig av resan här så i nästa “Explore China del” inlägg då åker vi tillbaka till 20 aug 2018 då planet lyfte från Stockholm till Hongkong för att sedan bege oss till vårt första stopp i mångmiljonstaden som inte fanns för ca 40 år sedan, Shenzhen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *