Ett spelprojekt

Hej på er! 

Det börjar bli kallare ute, i veckan blir det december och dagarna som är kvar tills julen räknas ned i snabb takt. Jag läser mer än 100% denna termin och i denna period har jag väldigt många labbar i alla kurser vilket har gjort att tiden för egna projekt har minskat en del. Men ett projekt som jag började med för lite mer än en månad sedan var att programmera ett Minesweeper spel vilket jag tänkte visa er idag!

Att programmera Minesweeper var ett väldigt roligt projekt eftersom jag har spelat det mycket när jag var yngre men aldrig reflekterat över alla algoritmer som faktiskt ligger bakom. (Här finns en bra förklaring av hur Minesweeper kan tillämpas och hur algoritmerna ser ut). Här ovan kan ni se i början av processen då jag testade att jag fått ut minorna på ett bra sätt genom att färglägga de olika rutorna.

Jag valde att koda i Processing vilket är ett programmeringsspråk som jag blev introducerad till i våras när jag pluggade på Trinity College i Dublin. Själva programmeringsspråket har likheter med C men det är baserat på Java och ger enkelt tillgång till grafiktillämpningar. Det är gratis att ladda ned och det finns många bra tutorials vilket går att hitta här för den intresserade!

Jag har fortsatt att fixa med spelet kontinuerligt och igår fick jag inspiration till att färdigställa det hela och publicera det. Självklart behövde jag även ordna så att temat var lite unikt vilket ni kan se när ni testar det!

Länk till spel

1 thought on “Ett spelprojekt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *