En dag på Google

Hej igen!

Otroligt intensiva veckor och tiden har minst sagt flugit iväg. Man brukar ju säga att tiden går fort när man har haft roligt, vilket jag verkligen har haft. Efter mitt förra inlägg hade jag precis kommit hem från Dublin och haft min första vecka på Google, precis innan allt drog igång på riktigt. Jag tror aldrig att jag lärt mig så mycket på kort tid, haft så intensiva dagar eller njutit så mycket av tiden.

Google Noogler-orientation i Dublin, för hela EMEA 2018

Det jag gillar absolut bäst med att arbeta på Google är den entreprenöriella känslan, där hela företaget rör sig otroligt fort och framförallt, att vara omgiven av alla fantastiska människor. Måste erkänna, jag sökte till Google för företagsnamnet, men det tog inte lång tid innan jag började värdesätta människorna absolut mest.

En vanlig dag börjar oftast med frukost i Googles restaurangen, där de serverar allt från ingefärashots, uppskuren frukt, äggröra och Croissanter. Det är lätt att vänja sig vid detta… Nästan alla på kontoret kommer dit till frukosten, men ofta är vi ett gäng på fem-sex personer jag umgås med på morgonen. Därefter börjar arbetet på riktigt, vilket för min del mest innebär att försöka kartlägga hela det nordiska landskapet på

feed-baserad annonsering för att maximera dess potential. Så häftigt att arbeta med ett område med så stor tillväxthastighet, både i Sverige och internationellt. Det kommer med största sannolikhet att fortsätta med samma tillväxt, framförallt när voice search slår igenom på riktigt, eftersom att feeds ligger som bas för detta. Samarbetar med många globalt och har regelbunden kontakt med Dublin, London, Nederländerna och Mountain View, vilket är otroligt roligt!

Bakelser från ett YouTube-event som hölls på Google-kontoret i Stockholm

Häftig känsla att arbeta i ett mindre, väldigt personligt kontor här i Stockholm och samtidigt vara med i ett globalt IT-bolag. Även lunch serveras i restaurangen och därefter fortsätter arbetsdagen. En normal dag brukar börja runt klockan sju på morgonen och lämnar elva-tolv timmar senare. Trodde det nästan var omöjligt att trivas så bra på ett kontor som jag gör där, så pass att jag gladeligen ibland sitter där på helgen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *