Den storslagna inledningen

Hallå cyberspace! Välkomna hem till mig, eller min nya lilla plats här på internet.

Mitt namn är Josefine Klintberg och allt som oftast är jag full av överskottsenergi, skrattar så fort jag får tillfälle och om jag får sitta vid en dator och programmera så är jag sådär lite extra lycklig. Denna höst har jag tagit ett stort kliv, just för att få ägna mig åt mina intressen inom programmering så har jag bytt program, universitetet och hemstad. Från att ha läst Teknisk Fysik på KTH i Stockholm så befinner jag mig nu i Norrköping där jag läser Medieteknik på Linköpings Universitet.

Anledningen till detta byte låg i att jag fann kärleken till programmering och alla dess tillämpningar inom datorgrafik. Det tog mig 5 år efter gymnasiet att dels hitta denna passion och nu också våga satsa på det. Aldrig skulle jag bytt ut något av det som hänt under denna tid, då jag har fått en riktigt bra grund för just visualisering genom att ha läst fysik. Jag har även mött så otroligt många fantastiska människor som har inspirerat mig och dessutom har jag testat på att studera i ett helt annat land. Ibland kan jag dock undra, vad hade hänt om jag hade haft fler kvinnliga förebilder inom IT? Var det bristen på det som gjorde att jag inte kunde se mig själv som en programmerare för 5 år sedan?

Att fundera i dessa banor ledde mig hit till Datatjej, av den anledning att jag vill inspirera till en av mina största passioner, nämligen att koda. Förhoppningsvis kan jag nu få vara den som gör en skillnad för någon annan. Här på bloggen kommer ni få läsa om datorgrafik och de drömmar och mål jag har, samt få se en hel del av de projekt jag gör inom programmering. Så se till att kika in här för att få se självkörande bilar, spelprojekt, hemsidor, simulationer och annat smått och gott.

print(“See you soon”)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *