Datatjej lanserar en av Sveriges första Jobbportaler för tjejer och icke-binära inom IT-branschen!

DataTjej vill skapa en mer jämställd IT-bransch och öka förståelse mellan näringslivet och teknikintresserade tjejer och icke-binära. Där vi vill finnas för både företag som medlemmar i jobbsökandet och rekryteringsprocessen. Med detta projektet vill vi inspirera och motivera tjejer och icke-binära att söka jobb inom IT, få dem att förstå deras värde och att de är eftertraktade i branschen. Vi vill skapa förståelse kring hur företag kan jobba mot att ha en mer jämställd rekrytering och förstå hur företag kan locka tjejer och icke-binära att söka.

Därför har DataTjej i samarbete med Claremont utvecklat en Jobbportal som ska öka jämställdheten i branschen.

DataTjej är en ideell förening som arbetar med att främja tjejer och icke-binära i alla åldrar som är intresserade av IT och data. Vi strävar efter att förbättra relationen och förståelsen mellan våra medlemmar och näringslivet, samt DataTjejer emellan. Idag har DataTjej över 2700 medlemmar runt om i hela Sverige, där det finns en oerhört enorm kompetens och drivkraft.

Jobbportalen grundade sig på idén att öka medlemsvärdet för DataTjejs medlemmar och skapa en mer jämställd IT-bransch. Vi ville även skapa en plats där företag aktivt kan jobba för en jämställd bransch. Där företag erbjuds en tjänst där de aktivt kan annonsera exklusivt mot den underrepresenterade målgruppen, med förhoppningen att även förstå hur vi aktivt kan arbeta med att attrahera flera. Tjänsten kommer att vara helt kostnadsfri för våra medlemmar, men företagen kommer att betala per annons.

För att förverkliga idén har vi på DataTjej tillsammans med våra vänner Claremont under hösten utvecklat Jobbportalen som tagit 14 veckor att genomföra. Där Claremont har bistått med projektledare, utvecklare och testare från Claremont Accelerate, bolaget för young professionals.

I samband med ett lanseringsevent som kommer äga rum den 12 december släpps Jobbportalen live på DataTjejs hemsida. Där eventet handlar om att bjuda in både arbetstagare och arbetsgivare för att skapa en bättre förståelse mellan varandra genom gemensamma diskussioner och mycket mer.

Eventet kommer att vara öppen för DataTjejs medlemmar och det kommer även finnas platser till företag i IT-branschen. Anmälan till våra medlemmar kommer att släppas under vecka 47 och redan nu kan företag anmäla sitt intresse på vår hemsida. Det kommer att släppas ett begränsat antal platser till både medlemmar och företag.

Genom #HireDataTjej hoppas vi belysa företag som jobbar för jämställdhet och genom #WeAreDataTjej vill vi lyfta olika roller inom branschen och visa vilken kompetens som finns hos våra medlemmar.

Kontaktpersoner:
Erika Thunstedt, Näringslivsansvarig för DataTjej
073-083 89 84
naringsliv@datatjej.se

Sakura Orihara, Informationsansvarig för DataTjej.
076-555 68 38
pr@datatjej.se

Tharanga Kulamithra, Marknadsansvarig Claremont
070-587 50 80
tharanga.kulamithra@claremont.se

2 thoughts on “Datatjej lanserar en av Sveriges första Jobbportaler för tjejer och icke-binära inom IT-branschen!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *