Josefine

  • print(“Dags för en tillbakablick!”) Idag tänkte jag att vi skulle kika tillbaka till vårterminen 2018 som jag spenderade på Irland där jag läste en utbytestermin på Trinity College i Dublin. Lite mer specifikt tänkte jag visa er lite av mitt kandidatexamensarbete som jag gjorde där. Jag visste redan innan att jag ville göra något relaterat till programmering och efter att ha sökt omkring på Trinity efter lämpliga kurser och projekt så slutade det hela i att jag (tillsammans med 2 amerikanska utbytesstudenter) programmerade en liten … Läs mer.

  • Hälsningar från tentaperioden! Detta är ett vykort till alla andra studenter som befinner er i läsårets första tentaperiod. Eftersom jag just nu pluggar 200% så har jag nu 4 tentor och 1 dugga som ska skrivas. Duggan och en tenta är avklarad så nu är snart mer än hälften gjort. När det kommer till studier, oavsett om det handlar om programmering eller andra ämnen så går det alltid ganska upp och ned för mig när jag pluggar inför tentor, det finns inte riktigt något mellanting … Läs mer.

  • God kväll på er! Det har hunnit bli färgglada löv utanför fönstret till min lägenhet, det regnar allt oftare om dagarna och hösten är helt klart här. Att månaden visar oktober innebär även att det snart är dags för läsårets första tentaperiod vilket i sin tur innebär lite högre intensitet i plugget och ibland även en svacka gällande motivation och då är det dags att hitta ny inspiration! Mitt bästa knep för att boosta motivationen är att testa något nytt eller göra ett eget projekt … Läs mer.

  • Vet ni vad? Jag har köpt en sprillans ny dator (LYCKA), och det nästan på dagen 10 år sedan jag fick min allra första egna dator. Idag har jag en Macbook pro men då var det en bärbar dator från HP som måste klassas in i kategorin “väldigt tung” även vid den tiden. Den startar dock än idag och kan köra mina klassiska gamla datorspel när jag vill. Men vad har då hänt sedan den dagen? Hur kom jag egentligen in på det här med … Läs mer.

  • Hallå cyberspace! Välkomna hem till mig, eller min nya lilla plats här på internet. Mitt namn är Josefine Klintberg och allt som oftast är jag full av överskottsenergi, skrattar så fort jag får tillfälle och om jag får sitta vid en dator och programmera så är jag sådär lite extra lycklig. Denna höst har jag tagit ett stort kliv, just för att få ägna mig åt mina intressen inom programmering så har jag bytt program, universitetet och hemstad. Från att ha läst Teknisk Fysik på … Läs mer.

  • Jag är student i Medieteknik på LiU i Norrköping, men är uppväxt i Småland. Jag har länge elitsatsat i orientering och alltid älskat matematik och fotografering. Under min uppväxt kände jag mig tvingad att välja, jag kunde inte vara både den logiska matematikern och den kreativa designern samtidigt. Universitetsvalet tog mig till Teknisk Fysik på KTH. Ett fantastiskt val men ändå kändes det inte helt rätt, innan den första programmeringskursen. Där fann jag allt som jag sökt! Jag insåg hur kodandet, genom tillämpningar i datorgrafik, … Läs mer.