Josefine

  • Gott nytt år! Det har blivit 2019 och för en gångs skull tycker jag inte det känns konstigt att skriva det nya året, det känns rätt och jag är redo för ett nytt år av spännande möjligheter. Nu tänkte jag, som älskar att göra listor, ge en liten bild av 2018 och mina mål för 2019 inom programmering och datorgrafik. Projekt jag är stolt över, 2018 Den animerade film vi gjorde för ett projekt i en kurs under hösten Mitt kandidatexamensarbete med en självstyrande bil … Läs mer.

  • Hej på er!  Det börjar bli kallare ute, i veckan blir det december och dagarna som är kvar tills julen räknas ned i snabb takt. Jag läser mer än 100% denna termin och i denna period har jag väldigt många labbar i alla kurser vilket har gjort att tiden för egna projekt har minskat en del. Men ett projekt som jag började med för lite mer än en månad sedan var att programmera ett Minesweeper spel vilket jag tänkte visa er idag! Att programmera Minesweeper … Läs mer.

  • print(“Dags för en tillbakablick!”) Idag tänkte jag att vi skulle kika tillbaka till vårterminen 2018 som jag spenderade på Irland där jag läste en utbytestermin på Trinity College i Dublin. Lite mer specifikt tänkte jag visa er lite av mitt kandidatexamensarbete som jag gjorde där. Jag visste redan innan att jag ville göra något relaterat till programmering och efter att ha sökt omkring på Trinity efter lämpliga kurser och projekt så slutade det hela i att jag (tillsammans med 2 amerikanska utbytesstudenter) programmerade en liten … Läs mer.

  • Hälsningar från tentaperioden! Detta är ett vykort till alla andra studenter som befinner er i läsårets första tentaperiod. Eftersom jag just nu pluggar 200% så har jag nu 4 tentor och 1 dugga som ska skrivas. Duggan och en tenta är avklarad så nu är snart mer än hälften gjort. När det kommer till studier, oavsett om det handlar om programmering eller andra ämnen så går det alltid ganska upp och ned för mig när jag pluggar inför tentor, det finns inte riktigt något mellanting … Läs mer.

  • God kväll på er! Det har hunnit bli färgglada löv utanför fönstret till min lägenhet, det regnar allt oftare om dagarna och hösten är helt klart här. Att månaden visar oktober innebär även att det snart är dags för läsårets första tentaperiod vilket i sin tur innebär lite högre intensitet i plugget och ibland även en svacka gällande motivation och då är det dags att hitta ny inspiration! Mitt bästa knep för att boosta motivationen är att testa något nytt eller göra ett eget projekt … Läs mer.

  • Jag är student i Medieteknik på LiU i Norrköping, men är uppväxt i Småland. Jag har länge elitsatsat i orientering och alltid älskat matematik och fotografering. Under min uppväxt kände jag mig tvingad att välja, jag kunde inte vara både den logiska matematikern och den kreativa designern samtidigt. Universitetsvalet tog mig till Teknisk Fysik på KTH. Ett fantastiskt val men ändå kändes det inte helt rätt, innan den första programmeringskursen. Där fann jag allt som jag sökt! Jag insåg hur kodandet, genom tillämpningar i datorgrafik, … Läs mer.