Isabella

  • Engineer in a Gig Economy Att arbeta ”9-5” är inte alltid en korrekt bild av dagens arbetsliv. Fokus förflyttas från det traditionella att du ska vara på jobbet fysiskt vissa tider, till att uppdraget ska bli gjort oavsett var och när på dygnet det görs, arbetssättet jag talar om är – Gig Economy. Igår deltog jag på Female Engineer Network här i Göteborg där temat var just Gig Economy. Trenden mot Gig Economy har börjat i den digitala tidsåldern, då arbetskraften är alltmer mobil och … Läs mer.

  • 777 sökande till 16 platser. I did it! För att Sverige ska kunna bli mer konkurrenskraftiga måste vi förstå världen därmed kina. Kina är inte längre ett ”copy cat” land. Efter att ha varit en av de 16 utvalda studenterna i programmet Explore China är det något som verkligen har förstärkts. Som sagt kommer jag dela med mig av resan här. Jag tänkte dela upp resan i 8 delar. Men vad är egentligen programmet Explore China? Programmet Explore China initierades av Carl Pei, medgrundare av … Läs mer.

  • Flyget mot Stockholm, men denna gång var det dags för Svensk Daglig varuhandels prisceremoni och gala 2018. Där jag tillsammans med super grymma Albert Hobohm (KTH), Benjamin Ekelund (Jönköping) och Jakob Ohlsson (Jönköping) blev inbjudna till att delta under en paneldebatt och session tillsammans med HR-direktör Coca Cola, HR-direktör Axfood och VD/Grundare Nije. Det var en diskussion på China Teaterns scen i Stockholm med över 450 stycken representanter från Svensk daglig varuhandel som lyssnade. Frågor som diskuterades handlade bland annat om vilka förändringar företagen kan se över tid vad … Läs mer.

  • Nova Forum 2018 Iår blev det mitt tredje Nova forum och det är absolut ett av mina favoritevent men som tyvärr bara inträffar en gång per år. Under en heldag löser vi Case för olika företag som vi har attendat till. För mig blev jag attendad till L’Oréal, Schibsted och Deloitte vilket var superintressant att få en inblick i företagen och vad de står inför kommande utmaningar. Förra året blev jag även attendad för L’Oréal så det var superskoj att komma tillbaka till dem igen … Läs mer.

  • HEY All Sunshines Mitt första inlägg här och jag är superpeppad att kicka igång och dela med mig av det jag brinner mest för utifrån mina intressen och min utbildning dvs. det som tidigare nämnt; innovationer, digitala strategier, ledarskap och entreprenörskap här på Datatjej men med en touch av IT och Tech. Datatjej kommer på så vis bli en central plattform för mig att dela med mig de projekt som jag just nu bedriver men framförallt kommer jag dela med mig av innovationsresan till Kina … Läs mer.

  • För att Sverige ska kunna vara konkurrenskraftiga på en global marknad måste vi förstå vad som händer i världen och därmed måste vi förstå Kina. Här kommer jag dela med mig om mina erfarenheter efter att varit i Shenzhen, Peking och Shanghai och studerat den kinesiska innovationskraften genom programmet Explore China. Jag studerar till Civilingenjör på nordens nordligaste universitet, Luleå Tekniska Universitet. Har ett stort intresse för techutveckling, ledarskap, entrepenörskap, innovation och brinner för nytänk i form av digitala strategier. Därav läser jag en master … Läs mer.