Bloggar

Astrid Hettinger

Hong Kong/Linköping
En blogg om livet som utbytesstudent på masternivå inom IT och Management.

“Ni ska få följa mig under mitt sista år på masterprogrammet IT och Management på Linköpings Universitet. Under mina studier har jag både hunnit starta upp en tjejförening på mitt kandidatprogram, Systemvetenskap, och engagerat mig två år i DataTjej-styrelsen!

Jag älskar att resa och uppleva nya spännande saker, så på min blogg kommer ni få följa mig och mitt äventyr som utbytesstudent i Hong Kong. Under ett halvår ska jag dela ett minimalistiskt sovrum med en främling, äta mat jag aldrig kommer kunna uttala och uppleva kulturkrockar jag antagligen nu inte kan förutspå! När jag väl kommer tillbaka kommer jag dyka rakt ner i exjobb och se hur vuxenlivet kommer krypandes runt hörnan. Övrigt så är jag en bakglad, familjekär och seriegalen person som längtar till en vacker dag då jag kan ha en egen hund!"

Josefine Klintberg

Norrköping
En blogg om programmering, tillämpningar, egna projekt inom 3D-grafik, visualisering och visuella effekter.

“Jag är student i Medieteknik på LiU i Norrköping, men är uppväxt i Småland. Jag har länge elitsatsat i orientering och alltid älskat matematik och fotografering. Under min uppväxt kände jag mig tvingad att välja, jag kunde inte vara både den logiska matematikern och den kreativa designern samtidigt. Universitetsvalet tog mig till Teknisk Fysik på KTH. Ett fantastiskt val men ändå kändes det inte helt rätt, innan den första programmeringskursen. Där fann jag allt som jag sökt! Jag insåg hur kodandet, genom tillämpningar i datorgrafik, gav mig möjligheten att kombinera det jag älskade, teknik, kreativitet och problemlösning.

Det skulle ta mig ytterligare något år, en resa runt jorden och en kandidatexamen från KTH innan jag vågade satsa fullt ut. Nu har jag tagit steget att byta utbildning, att följa min passion och här på bloggen kan ni följa mina storslagna planer på hur jag ska programmera mig mot oändligheten, och vidare.”

Isabella Holmberg

Kina / Luleå
En blogg om erfarenheter av programmet Explore China och hur data/IT berör entreprenörskap.

“För att Sverige ska kunna vara konkurrenskraftiga på en global marknad måste vi förstå vad som händer i världen och därmed måste vi förstå Kina. Här kommer jag dela med mig om mina erfarenheter efter att varit i Shenzhen, Peking och Shanghai och studerat den kinesiska innovationskraften genom programmet Explore China.

Jag studerar till Civilingenjör på nordens nordligaste universitet, Luleå Tekniska Universitet. Har ett stort intresse för techutveckling, ledarskap, entrepenörskap, innovation och brinner för nytänk i form av digitala strategier. Därav läser jag en master inom innovation och strategisk affärsutveckling. Här kommer jag även dela med mig av lärdomar och tankar jag får genom den ledarskapsutbildning som jag just nu genomför som är initierat av H.M. Konung Carl XVI Gustaf stiftelse för Ungt Ledarskap samt en inblick i den akademiska världen genom Scandinavian Academy of Industrial engineering and management (ScAIEM)! Lets gooo and enjoy!"