Att säga ja till sig själv

Ni som hunnit spana in mitt intro-inlägg vet att jag var lite avskräckt från att söka mig till IT-branschen efter gymnasiet, trots intresse. Glad att jag hittade rätt, även om det tog längre tid än det behövt. Alexandras inlägg tycker jag stämmer bra överens med en magkänsla jag lovat mig själv att gå allt mer efter, den som tog mig till det Systemvetenskapliga programmet på LiU.

En arbetsplats jag tidigare varit på, som även är en av de bästa, var en plats där de arbetade med kompetensutveckling. Det kunde vara allt från privatlärare till större kurser och föreläsningar. Efter ett tag hos dem fick jag gå en personlig effektivitets-kurs som vi nyaste rekryter fick delta på. Där sa kursledaren under den första kursdagen att “säga nej till andra, det är att säga ja till sig själv”. Jag blev så inspirerad av Alexandras citat att jag kände mig tvungen att dela detta – då det betytt mycket för mig.

Det är kanske inte ett lika spännande citat, men min upplevelse är att när jag började våga säga nej kunde jag även börja säga ja till det som var absolut roligast. Jag vågade säga nej till en trainee-plats på ett utvecklingsföretag (jag kände mig alldeles för grön i rollen) och började plugga (SUPERKUL!). Jag vågade säga nej till att jobba en extra kväll i veckan, vilket gav mig tid att återhämta mig och träna mitt favoritpass. Du ser säkert mönstret.

Alexandras poäng med citatet är viktigt! Jag följer det, hon satte ord på det (tillsammans med Per Holknekt 😉 ). Så jag lägger till: våga säga nej, för att kunna följa magkänslan och säga ja: “Så länge intuitionen säger ja och håret står upp på armarna ska man slå till. Om man under de fem minuterna sätter sig i någon form av “point of no return” blir det för sent att ångra sig”.

Dagens tips är facebook-gruppen “Teknikkvinnor”, ett nätverk med god ton och massa härliga kvinnor och icke-binära tekniknördar på fejjan.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *