Att säga JA till allt en veckas tid

För rätt exakt ett år sedan hörde jag Alexander Pärleros i Framgångspodden tala om att han sagt JA till allt under en veckas tid. Han gav det som en uppmaning till lyssnarna att prova detta, vilket jag hakade på. Personligen var jag vid det ögonblicket ganska fast beslutsam om att jag ville komma ännu längre på ett både personligt och professionellt plan och så detta som en möjlighet att prova nya vägar.

Waterfront Congress Centre, Internetdagarna 2017

För att hålla en lång historia kort, började det hända väldigt spännande saker runtom mig. Jag hakade på ett antal projekt jag inte vågat, provade att driva mitt företag på ett annat sätt än jag tidigare gjort och tog kontakt och lärde känna intressanta personer. Mitt i allt fick jag även förfrågan att vara en av talarna under Internetdagarna 2017 på Waterfront Congress Centre. De bad mig prata om digitala mediestrategier och hur man med hjälp av sociala medier kan få företag att nå internationellt. Otroligt smickrande, trots att jag aldrig stått på scen eller talat inför folk på det sättet förr. Allt inom mig sa åt mig att svara “Nej”, men svarade Ja utan att lägga för mycket tankeverksamhet. I tjugo minuter fick jag stå på scenen under Internetdagarna och tala om hur man går från ord till handling, och hur man med med ganska enkla medel kan nå global marknad digitalt.Marknadsföringens ändrade spelregler gör att små och stora företag konkurrerar på samma villkor, vilket faschinerar mig.

Det imponerar mig hur mycket som händer inom en när man sätter sig utanför sin comfort-zone, med mindsetet “I haven’t been there – Yet” och att “Våga säga ja, när det logiska säger nej”. Ofta sätter man de största mentala hindrena själv.

Har du någongång provat att säga JA till allt under en viss tid, och vilka typer av beslut har det resulterat i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *