Att arbeta tillsammans när DataTjej-styrelsen är utspridd över hela Sverige

Varje vecka publicerar vi inlägg här som DataTjejs styrelsemedlemmar har skrivit där de bl.a. presenterar sig själva och berättar om sin post. Denna vecka är det Melanies tur som varit ekonomiansvarig!

Hej,

Jag heter Melanie och är ekonomiansvarig i styrelsen 2017/2018. Jag studerar kandidatprogrammet ekonomi och IT på Stockholms Universitet. Som ekonomiansvarig är det min uppgift att sköta bokföringen och ha hand om föreningens ekonomi. Det innebär att jag jobbar med föreningen som helhet och sköter den dagliga bokföringen.

Det som fick mig att söka till DataTjej är att det inte bara är det roligaste sättet att nätverka med företag (i form av allt ifrån matlagningskurser till kodningskvällar) utan framförallt för den gemenskap som finns mellan DataTjejer. Att vara med i DataTjej bjuder in till en fördomsfri plattform; oavsett om du är nybörjare eller har hållit på med IT hela livet, hur gammal du är och vilka övriga intressen du har. Vi binds samman av ett gemensamt intresse och tillsammans har vi sjukt roligt!

Ett år i DataTjejs styrelse börjar vid årsmötet i april. Efter årsmötet startar vi upp arbetet med en gemenskap kickoff där vi alla i styrelsen lär känna varandra. Vi gör roliga aktiviteter som team building och jobbar med att planera året: Vad vill vi åstadkomma under vår tid i styrelsen och hur går vi tillväga för att lyckas med det?

Gentemot projektgruppen som ofta är på plats i konferensstaden sitter vi i styrelsen utspridda över hela Sverige. Det gör att stor del av vårt arbete sker via Skype. Vi har inplanerade möten några gånger i månaden där vi uppdaterar varandra på vad som sker i vårat område, diskuterar frågor som dykt upp och tar beslut om hur vi ska fortsätta att arbeta. Vi går igenom de event som varit och de som kommer. Mellan mötena jobbar vi individuellt eller i team med våra uppgifter. All övrig konversation som uppstår; frågor som kräver snabba svar eller enbart bollande av idéer som dykt upp i vårt arbete sker via en gemensam grupp i Slack. Vissa av oss träffas på olika DataTjej event under året, men för övrigt sker all kontakt mellan kickoffen i april och konferensen i februari online.

Att arbeta på detta sätt har gjort att DataTjej kan ha styrelsemedlemmar som sitter utspridda i hela Sverige. Vi kan på så sätt ha så många olika medlemsstäder representerade som möjligt. Det är snarare en fördel än en nackdel i det att varje styrelsemedlem har lite extra koll på vad som sker i staden de befinner sig i. Man kan på så sätt både vara vårt ansikte utåt mot staden men också vara medlemmarnas kommunikation inåt. Det gör det också extra kul att sitta i styrelsen eftersom man verkligen knyter kontakter över hela Sverige.

Plats ska inte vara det som hindrar dig från att söka till DataTjej. Allt som krävs är att du har ett intresse och att du är villig att lära dig för att du ska vara med och ta DataTjej till nya höjder nästa år!

Om du har några frågor, kontakta mig på kassor@datatjej.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *