4 favoriter: Appar

Hej på er,

Jag ville ta en paus från packandet (vi flyger till Kroatien på onsdag) och skriva ett inlägg här på bloggen.

Jag har en bekännelse att göra: Jag är besatt av appar! De förenklar vår vardag, kan lära oss något nytt, är roliga tidsfördriv och mycket mer. Nästan dagligen öppnar jag AppStore för att under fliken “Idag” ta del av nya appar, inspirerande reportage om utvecklare, dagens appar m.m. Det var dessutom bland annat denna besatthet av appar, eller närmare bestämt av finurliga tekniska lösningar, som väckte mitt intresse för data och IT. Av denna anledning vill jag i detta inlägg passa på att lyfta fyra av min favoritappar för tillfället.

  1. Dashlane: Jag brukade vara en sån person som hade ett och samma lösenord till precis allting. Alltså, verkligen ALLTING: Facebook, mejlkonton, you name it. Det var först när jag fick ett mejl om att någon hade försökt logga in på mitt PayPal-konto som jag fick ett uppvaknande – jag måste hålla mina konton säkra på internet, inte minst mina pengar ?. Dashlane fixade detta åt mig genom att generera supersäkra lösenord till alla mina konton och därefter förvara dem åt mig. Utöver detta loggar Dashlane in mig automatiskt på hemsidor genom automatisk ifyllning, vilket enligt Dashlane sparar mig i genomsnitt 50 timmar om året. Automatisk ifyllning fungerar också när jag ska fylla i personuppgifter som namn, mobilnummer och mejladress. Hett tips!
  2. Foodie: För alla oss som hellre knäpper ett par bilder av vår mat istället för att sluka den direkt kommer här appen Foodie. Appen hjälper dig ta bättre matbilder genom att till exempel låta dig veta när du befinner dig exakt över maten. Dessutom suddas kanterna ut för att lägga ytterliggare fokus på det du fotar. Vidare finns det i appen cirka 30 filter att välja bland, och samtliga filter är inspirerade av olika maträtter i syfte att förstärka rättens färger. Jag tycker att Foodie är en fantastiskt rolig app, och jag använder den gärna till att både fota och redigera mer än mat.
  3. Wunderlist: Jag fullkomligt älskar organisering i alla dess former, allt från kalendrar och listor till pärmar och mappar. Charmen med appen Wunderlist är att det är en vanlig att-göra-lista, men ack så användbar den är! Den finns även att ladda ned till datorn, vilket gör det extra smidigt. Jag använder appen genom att kategorisera saker (som jag med största sannolikhet annars hade glömt) i flikar som “skola”, “privat”och “inköpslista”, och får notiser om att göra eller köpa saker både på mobil och dator.
  4. Mimo: Äntligen finns det ett roligt, enkelt och pedagogiskt sätt att lära sig programmera i olika språk – direkt i mobilen. Appen Mimo är älskad av många, och jag förstår varför. Jag har bara använt den litegrann, men jag tycker redan att den är väldigt intuitiv och lätt att använda. Jag önskar att den här appen fanns när jag gick på gymnasiet!

Ha en fortsatt trevlig sommar så hörs vi snart igen, kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *