Månadens DataTjej: Sofia Papworth

Namn: Sofia Papworth
Ålder: 28
Arbetsplats: Might & Delight
Pluggat: Interaktion- och Design, Umeå Universitet
Aktivt år: 2013

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Jag var ett fan av studion Might & Delight och deras spel, så jag hörde av mig till dem när det var dags för exjobb och på den vägen är det. Jag jobbar som både UX Designer och Spelutvecklare, så mina arbetsuppgifter består av en massa saker, men bland annat att rita grännsnitt, skriva kod, och spela Mario Kart på lunchrasten.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Jag var på min första DataTjej-konferens 2012 och kände ett sådant starkt systerskap med alla jag träffade där, men framför allt med de från mitt universitet som jag reste dit med. Så när vi fick i uppdrag att anordna DataTjej året därpå var det ingen tvekan om att jag ville vara en del av det! Jag var Tryck- & Kommunikationsansvarig och såg det som en chans att lära mig mer om grafisk design, webbutveckling och kommunikation (vilket jag också verkligen gjorde).

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Jag har extremt dåligt minne, så att försöka komma på något specifikt från fyra år tillbaka är en utmaning för mig. Det som ligger kvar hos mig från tiden hos DataTjej är den otroliga gemenskapen, motivationen och peppen jag fick av att träffa så många fantastiska och otroligt kompetenta tjejer och icke-cismän! Det fick mig verkligen att både vilja och våga satsa på det som jag tyckte var roligast inom branschen.

Vad önskar du att du visste när du pluggade?
Jag önskar att jag hade vetat att det kan vara en otrolig fördel att vara en udda fågel i branschen, så hade jag inte behövt stressa över det. Under hela min utbildning kände jag en oro över om jag skulle passa in i IT-branschen eftersom jag egentligen inte är så intresserad av ny teknik och absolut inte hänger med i vad de stora IT-bolagen jobbar med/satsar på. Jag hade fortfarande min gamla Sony Ericsson T100 när jag började min utbildning och det tog mig många år innan jag tillslut skaffade en smartphone. Jag kan fortfarande väldigt lite om mobil teknik (har i princip aldrig hållt en Android-telefon i min hand och har aldrig utvecklat en app) och följer egentligen inga UX-trender i mitt arbete. Den stora fördelen med detta är att allt annat som jag intresserar mig för, såsom konst, musik, litteratur, film och teater, ligger till grund för min inspiration och mitt jobb. Det är just tack vare detta som jag får och kan jobba på en helt fantastisk arbetsplats, där vi helt och hållet fokuserar på att leverera unika spelupplevelser till våra användare! Poängen jag vill komma till är att tillslut hittar en andra udda fåglar som intresserar sig för samma saker som en själv och då uppstår magi!

Är du en gammal DataTjej och vill berätta din historia? Eller har du tips på frågor vi kan ställa inför nästa intervju? Kontakta oss gärna på kontakt@datatjej.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *