Vad är din kommunikationsstil?

Något som tar slut innebär något annats början. För mig blir det tydligt till hösten – ett slut på helklassen för Systemvetare (årskurs 3) och en ny period med en termins praktik för mig (helt enkelt inriktningsspecifik termin för alla i vår klass). Jag har även en plats i Acandos program “Female Student Accelaration Program”. Där ses vi ca 30 stycken kvinnliga studenter fyra gånger under ett år för att nätverka, få lära känna Acando bättre samt för att lära oss ett praktiskt område per gång vi ses. Första tillfället innebar en workshop i kommunikationsstilar och jag blev lite förvånad över hur jag placerade mig själv, men även att de andra höll med. Jag hade en betydligt mer rak framtoning i det sammanhanget än jag är van. (Har du läst “Omgiven av idioter” skulle du nog i många sammanhang kategorisera mig som en väldigt gul person.)

I övningen fick vi placera ut egenskaper under tre olika djur: Sankt Bernard, Uggla och Lejon. Efter det placerade vi ut oss vid det vi trodde var vår kommunikationsstil (alltså inte personlighet, som många andra tester visar). Sedan fick vi även lägga till ytterligare attribut för varje “djur” på vår egna tavla och de andras. Väldigt spännande att se att hur andra tolkar ens stil, styrkor och svagheter, och vilken stil andra tycker man har. Något som även var intressant var reflektionerna efter övningen hur ens kommunikationsstil ändras beroende på situation (även om vissa stilar är mer naturliga för dig än andra). Värdefullt att kunna ha ärliga runt om en som kan beskriva hur man uppfattas, om du är nyfiken – våga fråga en kompis/lärare/kollega/chef! 🙂

Tycker det var väldigt spännande att få träffa så många drivna, kloka tjejer och diskutera ett så intressant ämne som kommunikation där. Väldigt trevligt är även att vi som ses på programmet i Stockholm är från många olika skolor, ändå från Luleå ner till Linköping. Programmet finns även i Göteborg och Malmö. Tänkte att jag skulle följa upp dessa träffar med inlägg så ni kan följa med mig dit och se vad vi hittar på! Tiden på denna träff gick alldeles för fort och timmarna gick undan, har en bild därifrån men kan kanske bjuda på fler nästa gång 🙂 (Om tiden inte flyger iväg lika snabbt då!)

Hela gänget! Längtar efter nästa träff redan 😀 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *