Kodcentrum med DataTjej

Nyfiken på programmering och digitalt skapande?

Är du tjej mellan 9-13 år och intresserad av att lära dig något nytt och spännande samtidigt som du träffar nya kompisar som också är det? Då är du välkommen att anmäla intresse till våra tre onsdagsträffar för Kodcentrum med DataTjej. Vi som håller i dessa träffar arbetar/studerar inom IT eller är lärare i kommunen. Under träffarna kommer vi att testa på massa spännande tekniker så som programmering med scratch och VR-teknik från Arctic game labs.

När: Onsdagarna 16/5, 23/5 och 30/5
Tid: 17.00-18.30
Var: Norrhammarskolan

Det är gratis och du behöver inte ha med en egen dator.

OBS! Begränsat antal platser! Anmälan stänger 30/4 -2018.

För att göra en intresseanmälan för de tre tillfällena, klicka in på; https://goo.gl/forms/5mMCrYYk9BRtifBo2

Vid frågor maila: 1987emelieeriksson@gmail.com

DataTjej är en ideell förening som arbetar med att främja tjejer i alla åldrar som är intresserade av IT och Data. Vårt mål är att inspirera flera unga tjejer till att välja en framtida IT-utbildning.

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.