Sommarläger med programmering på riktigt för åk 6 – 9

Hur kan vi hjälpa till ännu mer för att få flera unga tjejer intresserade av programmering?

För att aldrig sluta kämpa för en jämställd IT-bransch samarbetar vi nu tillsammans med Programmeringsveckan som i sommar kommer ha programmeringsläger för årskurserna 6 – 9 i Stockholm, Linköping, Göteborg, Lund & Umeå. Såhär beskriver Programmeringsveckan lägret:
Målet med lägret är att lära sig grunderna i programmering och upptäcka glädjen i skapandet av egna program. Under veckan kommer grundläggande programmeringskoncept och principer gås igenom. Under dagarna kommer programmeringssessionerna att blandas med andra utomhusaktiviteter. Programmering tar tid att lära sig och man kan inte förvänta sig att bli expert på en vecka, därför har vi strukturerat lägret för att väcka intresse och bygga en stabil bas för fortsatt lärande. OBS programmering är inte matte! Inga förkunskaper krävs. Nivån anpassas efter individ så att det känns utmanande och kul för alla.

Läs ännu mer och anmäl era syskon, kusiner eller grannar till programmeringslägret i sommar: http://programmeringsveckan.se/