Grunden till civilisationen?

Nu närmar det sig slutet för mig som ordförande i damföreningen Systerskapet. Nu kan jag även räkna de evenemang vi har kvar att anordna på ena handen (utöver kick-off, skifte och kick-out med de nya tjejerna såklart!). Det känns både vemodigt och kul att lämna över föreningen i nya händer på ett gäng taggade tjejer.

Vad innebär rubriken kanske du undrar? Jo, igår var vi på ölprovning, grunderna till öl är malt, humle, jäst och vatten. En av de väldigt insatta “guiderna” på provningen förklarade hur det var osmidigt att bära runt på ingredienserna, och framförallt vete. Det blev helt enkelt lättare att slå sig ner och börja odla. Huruvida allt detta är sant eller ej, det håller jag mig utanför. Vår ölprovningsspecialist hävdade alltså att ölbryggning eventuellt är grunden till all civilisation 😉

Evenemanget igår var alltså en ölprovning som en stor del av sektionens tjejer deltog på och vi höll till på VilleValle – en studentpub här i Linköping. Dessa träffar som vi då och då anordnar tillsammans med företag ger båda mer kontakt med masterstudenter och mellan årskurser. Jag tycker att en av de bästa sakerna med att plugga det jag gör och där jag gör det är den gemenskap som finns på programmet! Förutom väldigt roligt häng fick vi testa 8 olika ölsorter, spontan-, under- och överjäst (de tre huvudkategorierna, som jag fick lära mig igår). Det var allt från öl som luktade och smakade väldigt sött, till surt och “vanlig” lager och IPA.

Att bryta av en examinationsvecka med en ölprovningskväll för att tänka på något annat var rätt skönt! Och idag är det seminariemode igen, denna gång för presentation av Hi-Fi-prototyper av appar 🙂 Hoppas du haft en fin start på veckan! Nu avslutar jag detta inlägg med att bjussa på lite ölprovningsbilder:

Detta var min favorit! 

Ölprovningsgänget jag satt med under kvällen, några från året över mig + två tjejer från Combitech som sponsrade evenemanget 🙂 

Alla öl vi testade under kvällen, vi började med den närmst i bild. (Den 6:e med körsbär var också supergod! Kanske framförallt för den ovana öldrickaren, typ jag.)

Nästan alla deltagare på en och samma bild…

…och när vi käkat åkte mysbelysningen på!