De största utmaningarna under min period i styrelsen

Varje vecka publicerar vi inlägg här som DataTjejs styrelsemedlemmar har skrivit där de bl.a. presenterar sig själva och berättar om sin post. Denna vecka är det Tijanas tur som varit informationsansvarig!

Hej alla ni som har klickat in er här!

Mitt namn är Tijana och jag är med i DataTjejs styrelse som informationsansvarig. Jag ansvarar för att publicera på våra sociala medier (Instagram, Facebook och LinkedIn) och även allt grafiska.

Det här har varit mitt roligaste, men också det mest krävande engagemanget. Jag var den första med den här posten, så den första utmaningen var att jag inte hade en företrädare. DataTjej hade inte en grafisk profil och både Instagram och Facebook var lite av en röra, det fanns ingen röd tråd. Detta är det som jag har arbetat mest med under året och jag är inte helt nöjd än, men jag jobbar fortfarande på det! Jag hade inga erfarenheter av grafiskt arbete innan jag trädde på min post, men jag hade ett mål att göra DataTjej “fräschare” och mer tilltalande. Det här tycker jag är den roligaste delen med posten, att få vara kreativ och ha fria tyglar!

Mitt första stora uppdrag var att göra en ny version av DataTjejs kända “Code like a girl”-tygpåse. Jag visste att den skulle användas av många och detta gjorde mig lite smått nervös, men samtidigt taggad! Detta var första gången jag designade något som skulle tryckas och resultatet blev ändå hyfsat bra måste jag säga. Därefter designade jag styrelsetröjorna, vattenflaskorna, pennorna och blocken.

En annan utmaning var planering. I början drog alla lite i mig för att alla ville lägga upp sina grejer på sociala medier och att jag skulle göra det grafiska åt dem. Jag blev tvingad att koordinera och planera med andra. Lägga upp en sociala medier-kalender och deadlines på hur mycket tid jag behövde för det grafiska. Detta är det mest givande från min period i styrelsen för att jag blivit tusen gånger bättre på att planera och vara effektiv.

För nästa styrelse har vi bestämt att dela upp min post som informationsansvarig i två delar för att satsa ännu mer på marknadsföringen. Det resulterar i posterna grafiskt ansvarig och PR-ansvarig. Grafiskt ansvarig sköter det grafiska (t.ex. bilder till eventen, tryck, DataTjejs grafiska profil) och PR-ansvarig sköter de sociala medierna och publiceringen. Jag tror att detta kommer ge DataTjej ett stort lyft för att utvecklas vidare!

Avslutningsvis vill jag säga att det här engagemanget har varit så roligt! Bästa delen var, en av fördelarna med att vara med i styrelsen, få åka på DataTjej konferensen. Över tre dagar av att hänga med över hundra tjejer med samma intresse inom data/IT, wow! Och även få vara med min fantastiska styrelse.

Vid frågor och funderingar, tveka inte att maila mig på pr@datatjej.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *