Hur en typisk DataTjej-vecka sett ut för mig

Varje vecka publicerar vi inlägg här som DataTjejs styrelsemedlemmar har skrivit där de bl.a. presenterar sig själva och berättar om sin post. Denna vecka är det Amandas tur som varit projektledare för konferensen!

Hej,
Mitt namn är Amanda och är projektledare för DataTjej Konferensen 2018 i Stockholm! Äntligen är det min tur att berätta hur en typisk DataTjej vecka ser ut för mig.

Jag valde att söka till DataTjej Konferensen 2017 i Uppsala för att jag kände att jag behövde engagera mig i något utöver skolan. Konferensen i Uppsala visade sig var ett utmärkt tillfälle att lära känna nya tjejer som hade lika stort intresse för jämställdhet som mig och lära sig planera en tre dagars konferens! Efter mitt första år som engagerad i DataTjej valde jag att fortsätta och sökte in till projektgruppen i Stockholm och projektledarrollen!

En typisk DataTjej vecka ser annorlunda ut för varje vecka som går. Därför gäller det att kunna anpassa sig. Men varje tisdag sitter jag med styrelsens veckomöte där jag berättar om konferensens framsteg och får höra vad föreningen har gjort under veckan. På onsdagar hålls projektgruppens veckomöte! Där får varje subgrupp berätta om sitt arbete sedan senaste veckan och få hjälp om de problem som kan ha uppstått. Våra veckomöten är även ett utmärkt tillfälle att få lära känna gruppen bättre!
Var tredje vecka sitter jag, vice projektledare och ekonomiansvarige med varje subgrupp, då tar vi upp specifika frågor vi kan tänkas ha, men inte haft tid på veckomötet.
Sen har vi de dagliga uppgifterna och det är att svara på mail och på gruppens Slack-frågor.

Jag hoppas att alla deltagarna lämnade konferensen med ny inspiration, tankar, ideer och att de är lika glada som mig att konferensen blev så lyckad! Det har varit otroligt kul att få planera och genomföra konferensen tillsammans med er och jag ser fram emot att se nästa års projektgrupp fortsätta utveckla konferensen till det bättre.

Har ni fler frågor om konferensen eller är nyfikna på min post så tveka inte att höra av er på projektledare@datatjej.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *