Fyra tips för en mer jämställd arbetsplats

DataTjej är en ideell tjejförening som arbetar med att främja och inspirera flera kvinnor till IT-branschen. Detta görs aktivt genom att informera om vad man faktiskt kan arbeta med inom IT genom att besöka olika företag, inspirera genom förebilder och nätverka med likasinnade!

DataTjej får ofta frågor som Hur skall vi få in flera kvinnor inom IT-branschen eller Hur skall vi få kvinnor att välja oss som arbetsgivare. Varken DataTjej eller samhället har ett hemligt recept på hur vi ska uppnå en jämställd IT-bransch. Men om vi alla hjälper till och samarbetar tillsammans kan vi komma lite längre!

Vi har därför lyssnat in våra medlemmars åsikter och erfarenheter och sammanställt våra fyra främsta tips som företag kan arbeta med för att skapa en mer jämställd arbetsplats

Läs mer om dessa här: DataTjejTipsJämställdArbetsplats.pdf