Första veckan på Google HQ Dublin

Otroligt spännande vecka, den bästa i mitt liv. I måndags började jag min första dag på Google i Stockholm och redan tisdag morgon åkte jag till Googles huvudkontor i Dublin för Noogler-introduktion. Det kändes otroligt overkligt att se de stora Google-skyltarna på väggarna och jag var helt tagen av situationen när jag klev in i receptionen. Stockholmskontoret tog verkligen emot mig med öppna armar, visade mig runt och introducerade mig för personerna på kontoret. Känns fortfarande helt overkligt att jag har fått träffa och att jag ska arbeta med personer som jag bara läst om eller sett på YouTube tidigare. Ganska snabbt därefter blev jag introducerad de projekt jag ska arbeta med under de tre kommande månaderna. Kort sammanfattat berör det att jag ska arbeta mot och kartlägga den Nordiska marknaden och Nederländerna på business-sidan, vilket gör att jag kommer att arbeta ganska tätt med både Dublin och andra kontor.

Google HQ Dublin

På tisdag morgon gick planet till Dublin där jag skulle få vara med på en Noogler-introduktion, Noogler som står för New Googler. Har ganska snabbt upptäckt att Google använder sig av ett väletablerat internt språk, men de påstår att jag också kommer att tala det flytande inom kort… Att komma in i receptionen med tio meter höga bokstäver var otroligt mäktigt. Receptionen satt i ett G och resterande bokstäver var placerade på marken med sittplatser och mötesrum inuti. I kontorsbyggnaden finns det ett oräkneligt antal restauranger som serverar både frukost, lunch och middag. Min gissning är att det minst finns 40 olika rätter att välja mellan till på lunchen. Allt är gratis och kockar står och lagar maten framför en, hackar sallader eller brygger cappuccinos. Allt jag tidigare läst om Google-kulturen och hur kontoren såg ut stämmer verkligen. Så otroligt mäktigt och är fortfarande tagen av dagarna där.

Fler bilder från Dublin HQ finns HÄR.

Det som ändå satt störst avtryck inom mig är att vara omgiven av de fantastiska människorna. Faschineras över hur intressant historia alla jag pratat med har haft, öppenheten och hjälpsamheten. Googles kultur står mycket för att hjälpa andra om man ber om hjälp, oavsett hur mycket man själv har, vilket verkligen märks.

Detta är nog den veckan som satt störst avtryck i mitt liv och jag är otroligt taggad på att starta en otroligt spännande del av mitt liv på Google.