Robotgänget Part 2: Tips och tricks när fastnar i koden och om att våga fråga

Hej alla fina!
Här kommer andra av tredje vloggen (2/3) från besöket hos Robotgänget med DataTjej! Eftersom det är en fortsättning på det tidigare avsnittet så går vi rakt på intervjudelen i detta avsnitt.

En av de allra viktigaste lärdomarna som jag har fått med mig ifrån mitt liv (bokstavligt talat- haha) är hur mycket man vinner på att vara nyfiken och att inte vara rädd för att göra bort sig. Viktigt viktigt!

Detta är även det huvudsakliga fokuset I dagens vlogg- vi pratar om hur meningslöst det är att inte våga fråga och pratar även om vad man ska göra om man kör fast.

Det är nämligen nästan alltid så att DEN rädslan och känslan av att man är “fejk” – allt det sker nästan alltid bara i ens eget huvud. Man kanske själv tror att man gör bort sig men i själva verket så är det verligen inte så. Man är oftast bara obekväm just för att man gör något för första gången och är ovan.

MEN ibland händer det ändå- just det att folk väljer att trycka ner dig i din lärandeprocess. Det är inget vi pratar om i vloggen men jag kommer alltid att tänka på det när man pratar om att våga lära sig nytt så känner att jag bara måste få skriva några rader om det nu också. Att bli nedtryckt i sin lärandeprocess är iallafall något som jag kan störa mig helt sjukt mycket på – just det när folk ska trycka ner en för att man frågar om något. Att bli ifrågasatt varför man gör något, och sedan få frågan “varför har du inte tänkt på det” – och just att det där man glömt att tänka på grundar sig i att man fortfarande lär sig och att man är rookie. Jag har på riktigt inte minsta tålamod för den attityden och fattar inte om det är delar av vårt samhälle som är inskränkta eller vad det handlar om. Oavsett vad- om någon trycker ner dig för att du frågar- skaka av dig det och fortsätt att köra på!

Lite starkare inlägg än vanligt men jag har för mycket erfarenhet av att folk tycker att man är konstig som gör något som låter helt galet. Men kriga på och forsätt vara nyfiken, till slut kommer du att vara super-kunnig inom ett område- så länge du bara vågat fråga och ta för dig <3 Du kan välja att vara på vilken plats du vill och ingen annan har rätten att säga vilken plats du tillhör och inte! Nu tror jag att alla känner igen sig lite i detta och hoppas att med detta inlägg kunna skicka massor av styrka till er därute! Alla är rookies någon gång och ni FÅR INTE lyssna på negativa kommentarer under er utvecklingsprocess! Jag vet hur ont det kan göra att bli ifrågasatt eller nedtryck i sin kreativa process- men ni måste lära er att skaka av er det, på en gång när det kommer! Så – puss och kärlek! <3

 

 

Och enjoy världens coolaste Fredrik och Sofia prata mer om robotar <3