Hack-a-horseathon

Hästar och ridsport är ett av mina absolut största intressen och det har varit en stor del av mitt liv i sjutton års tid. Jag har idag en egen häst och driver ett hästnischat företag ALEQUI och kan verkligen säga att det idag är en otroligt konservativ bransch. Både när det gäller hästutrustning och administrativa lösningar. Det som verkligen gläder mig är att se hur tekniken börjat röra sig in mot ridsporten på olika sätt, både genom appar, intelligenta hinder och 3D-printning av hästutrustning.

Det senaste jag hörde om var Learning Labs satsning under EuroHorse i Göteborg 22-25 februari kommer att ha ett hackathon med fokus på hur man kan digitalisera ridsporten, på intiativ av Anya Ernest. Under EuroHorse kommer de att ha en DIY-verkstad med möjlighet att programmera en egen reflexväst samt att prova digitalt skapande. Tanken är att tillsammans tekniskt kunna lösa problem och behov som man möter i stallmiljö, både för att öka säkerheten för häst och ryttare, utveckla smidigare vardag, träna hästarna effektivare och administrationsarbete. Jag ser otroligt stora möjligheter i att digitalisera ridsporten och övertygad om att det kommer hända väldigt mycket där inom den kommande tiden. En otroligt stark sport som förenar människor kring samma intresse och passion. Det som inspirerar mig mest med Learning Labs projekt är att inspirera tjejer att intresseras för programmering och teknik i kombination med möjligheterna att revolutionera ridsporten. Verkligen spännande att göra det under norra Europas största hästevet och jag är övertygad om att det kommer få riktigt bra respons!

Jag hade verkligen gladeligen velat vara med och se det på plats, men dessvärre är jag fastlåst på jobbet. Kommer med spänning att följa eventet på internet. Om ni har möjlighet och är hästintresserade kan jag varmt rekommendera att besöka detta, tror det blir riktigt spännande.

Programmera på EuroHorse