Detta med bostäder i Götet

Hallå på er! 🙂

Det sägs att livet bortom tentaperioden är bländande ljus, och det kan jag hålla med om. Tentorna är skrivna, och jag (och min pojkvän) har *trumvirvel*… äntligen flyttat! De som känner mig vet att jag har längtat efter detta väldigt länge, detta framför allt på grund av att denna lägenhet är en nyproduktion och därför köptes för över ett år sedan. Nu när dagen D är kommen och jag ligger här i vår nya soffa i ett annars ekande tomt rum så känns det faktiskt lite overkligt. Jag tror dock att det är så för alla som flyttar. Det tar lite tid att vänja sig.

Sedan jag flyttade till Göteborg från ett lummigt Småland för ett och ett halvt år sedan har jag flyttat hela fyra gånger! Först bodde jag i ett korridorrum på ett ställe som heter Ostkupan och som är lite ökänt bland studentbostäder i Göteborg eftersom det är lite nedgånget. Däremot behöver man knappt ett års kötid, så det är ett superbra ställe att börja med om man inte har stått i kö särskilt länge och samtidigt inte vill betala multum bara för att bo inneboende hos någon. Jag bodde på Ostkupan i drygt två månader, men jag spenderade väldigt lite tid där eftersom detta var under mottagningen och då var jag mest på campus!

På tal om kötid – ställ dig (eller en vän eller ett syskon som är soon to be a student) i kö hos SGS Studentbostäder: Det är gratis, och de har riktigt nice bostäder. Det enda du måste göra är att logga in en gång var sjätte månad för att behålla din kötid.

Det andra stället jag bodde på var också ett korridorrum i ett slags lägenhetskomplex (inte riktigt, men de har många bostäder!) som heter Olofshöjd och ligger ett stenkast från Chalmers. Det hade precis blivit stamrenoverat och jag trivdes riktigt bra under de sju månaderna jag bodde där. Jag åt en massa thaimat från stället i närheten och skaffade till och med en tv och såg om How I Met Your Mother typ åtta gånger.

Därefter flyttade jag till min pojkvän på pendelavstånd från Göteborg och nu bor vi i vår nya lägenhet. Det är fortfarande rätt tomt och vi glömde att köpa lakan på IKEA, ha ha, men detta ska nog bli riktigt bra!

Vi hörs snart igen

Sofija